Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филателна изложба "Коледен Пловдив" в Централна поща

| обновено на 01.12.23 в 11:34

Областният управител инж. Илия Зюмбилев, директорът на Регионално управление "Български пощи“ Въчка Иванова и заместник-председателят на Съюза на българските филателисти Георги Дечев откриха филателната изложба „Коледен Пловдив“ в Централна поща. Тя е посветена на 130 години от организираното филателно движение в България, което започва със създаването пез 1893 година на първото дружество в града.
 

„В изложбата „Коледен Пловдив“ са представени най-добрите експонати от класове. Голямо участие на пловдивски изложители има в нея, наблегнато е на това, като целта е те да покажат пред пловдивчани своите експонати“, каза заместник-председателят на Съюза на българските филателисти Георги Дечев.

Днес беше пуснато в употреба издание на тема „Фауна. Критично застрашени птици в България“, серия от 4 пощенски марки с номинални стойности от 90 стотинки, 1.35 лева, 1,90 лв и 2,40 лева.

По-късно днес ще бъде валидирана специалната коледна марка, което ще стане в присъствието на много деца и Дядо Коледа.

Днес областният управител инж. Илия Зюбилев и директорът на Регионално управление „Български пощи“ Въчка Иванова получиха специални дипломи от Съюза на филателистите в Пловдив.


Галерия

Още от категорията

Според кмета оградата на Небет тепе няма да пречи на гледката, ще пази от вандали

Ажурната ограда на Небет тепе с височина 2 метра е сложена, за да пази обекта от вандализъм. Това каза кметът Костадин Димитров, който заяви, че се ангажира с идеята да се откриват панорамните гледки към Пловдив. "Оградата е ниско поставена и не пречи, изпълняваме предписанията на проекта, подписан от НИНКН", уточни Димитров. "В града, за..

обновено на 26.02.24 в 15:17

На този етап съветниците в Пловдив остават без по-високи възнаграждения

Областният управител върна за ново разглеждане решението на общинските съветници от Пловдив, с което те увеличиха възнагражденията си.  Според Илия Зюмбилев актуализацията на възнагражденията е незаконосъобразна, тъй като не е приет Правилник за изменение и допълнение за работата на съветниците. Не е спазена и процедурата проектът да бъде предложен..

публикувано на 26.02.24 в 14:59

Започна процесът за убийството на Митко от Цалапица

С викове "убийци" започна и завърши днешното заседание по делото за убийството на 24 годишния Димитър Малинов от Цалапица. Пред съда бяха изправени близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на трупа на убития Митко, като х од на  съдебния процес беше даден, въпреки отсъствието на основния заподозрян Рангел Бизюрев...

публикувано на 26.02.24 в 13:44

Кметът оттегли искането на екипа му за уволнение на шефа на Онкото

Предложението да бъде освободен предсрочно управителя на  Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев е оттеглено и няма да се гледа на предстоящата сесия на 29 февруари. От общинската администрация  потвърдиха информацията, но коментираха, че в това няма нищо необичайно.  Екипът на Костадин Димитров иска смяна на шефа на..

публикувано на 26.02.24 в 13:16

Нова улица в "Източен" разтоварва трафика около хипермаркетите

Първа копка на новата улица „Георги Странски“ направиха кметовете на Пловдив и район „Източен“ Костадин Димитров и Емил Русинов. Първият етап на отсечката, която ще свързва ул.  "Генерал Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург" е дълъг 200 метра и ще бъде с широчина 7 метра.  Ще бъдат изградени общо 51 паркоместа. Очаква се след като..

публикувано на 26.02.24 в 13:09