Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейва коледната елха в Пазарджик

С празнична програма на площада в Пазарджик ще бъдат запалени светлините на коледната елха.  В концерта тази вечер ще вземат участие детски хор, танцови, мажоретни и фолклорни състави, както и млади музикални таланти.  

Тържеството започва в 18 часа пред театър „Костантин Величков“, където по- късноДядо Коледа и Снежанка ще зарадват децата. 

Кметът Петър Куленски анонсира и провеждането на коледен базар, който започва с тържеството по заплаването на празничните светлини. ще има разнообразна  музикална, танцова и театрална програма, с участието на местни артисти.

В базара с благотворителна цел се включват центъровете за деца и младежи с увреждания, за социална интеграция на хора в неравностойно положение и за психично здраве. 

Припомням, че само преди дни новият кмет обяви, че е намалил наполовина цената за коледната украса в града, а това стана повод за задочен спор между Петър Куленски и бившият градоначалник и настоящ общински съветник Тодор Попов.

БНР подкасти:

Още от категорията

Подготвят за ремонт част от "Кукленско шосе"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров направи инспекция на подготвителните дейности преди старта на ремонта на „Кукленско шосе“ утре. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи.  Първоначално изпълнителите ще работят по източното платно в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“. Ще бъде направено преасфалтиране и обновяване на..

публикувано на 04.03.24 в 13:20

Нова линия от летище Пловдив наесен

Нова  авиолиния открива Летище Пловдив от края на месец ноември. Тя ще свързва английския град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично, съобщават от летището. В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст.  Според изпълнителния..

публикувано на 04.03.24 в 13:14

Започва подготовката за музикален фестивал в Панагюрище

В Панагюрище започна подготовката на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“. Тазгодишното издание е посветено на 185-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов.  За 19-ти пореден път фестивалът ще събере млади изпълнители от цялата страна . Музикалният форум е едно от..

публикувано на 04.03.24 в 09:41

В Пазарджик започва Мартенски театрален маратон

Младежки дом – Пазарджик представя за девета година професионални камерни, независими и алтернативни театрални форми в Мартенски театрален маратон 2024. Той се реализира с подкрепата на община Пазарджик. Началото на форума ще бъде поставено с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с..

обновено на 04.03.24 в 08:48

Безплатна "Синя зона" и по-малко автобуси днес

Автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив ще се движат с празнично разписание днес тъй като денят официално е обявен за почивен. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.   В същото време в почивния ден паркирането в „Синя зона“ ще бъде безплатно.

публикувано на 04.03.24 в 08:46