Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 сантиметра достигна снежната покривка

20 села и махали са без ток заради снега в Смолянска област

| обновено на 16.12.23 в 10:57

20 села и махали са без ток частично или цялостно, заради аварии от падналия тежък обилен сняг в Смолянска област. Повечето от населените места  с електро аварии са в общините Смолян, Баните и Девин. 

Причините за авариите са тежък снеговалеж. Има скъсани въздушни електропроводи от паднали дървета. Няма голямо населено място в областта без ток, увери Крум Косев от ЕВН. 

Дружеството е осигурило  допълнителни екипи и техника. От рано сутринта се работи по отстраняване на авариите.

Паркираните автомобили от двете страни на пътното платно за пореден път създават проблеми на снегопочистващата техника в областния град Смолян.  Наложи се съдействието на „Пътна полиция“ в Смолян, съобщиха от община Смолян. 

Служителите съставят фишове и принудително ще отстраняват автомобили от уличното платно, за да може снегопочистващата техника да си свърши работата, коментира зам.-кметът инж.Мариана Цекова. Тя призовава хората да бъдат съпричастни с обстановката в града, да помагат, а не да я усложняват. 

Да преместят колите си от едната страна на пътното платно.  След като се отстранят автомобилите, които пречат, ще бъдат разчистени от снега и малките улици за които имаме сигнали, посочи още зам.-кметът Мария Цекова.

Между 20 и 35 см е снежната покривка в Смолянска област.  Движението по пътищата се осъществява при зимни условия.  

Въведени са ограничения за движение за моторни превозни средства над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен и Печинско. 

Около 50 машини са на терен, по данни на Областното пътно управление.  Пътищата се разчистват и към момента няма затворени. Валежите са със средна интензивност.



По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05