Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на мобилен оператор присвоиха над 8000 лева

Парите изхарчвали за собствени нужди, включително хазарт, твърди обвинението

| обновено на 20.12.23 в 14:38

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже – на 33 и на 24 години, с инициали Т.Б. и К.С., за присвояване на голяма сума пари, собственост на търговско дружество.

Престъплението е извършвано за времето от 01 октомври 2022 г. до неустановена дата през ноември 2022 г., като двамата са присвоили сумата от 8311 лв.

Т.Б. и К.С. работели като търговски представители към фирма със седалище в гр. Пловдив, която била в партньорски отношения с мобилен оператор. Те имали права да сключват договори за тарифни планове и да предлагат сим-карти, както и мобилни апарати за продажба. 

Извършвали тази дейност чрез мобилен магазин – брандиран микробус, и с него посещавали различни малки населени места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на областите София, Пазарджик и Пловдив. 

При проведена ревизия от собственичката на дружеството било установено, че оборотът от реализираните продажби следвало да е около 9000 лева, но в същото време сумата от 8311 лева липсвала в брой и не била отчетена от двамата търговски представители.  Парите те били присвоили за свои нужди, включително и за хазарт.  

Схемата за присвояването е разкрита от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР- Пловдив. Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършват множество процесуално-следствени действия. Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жълт код за горещо време

Жълт код за опасно високи температури е в сила за утре за Северна, Централна и Южна България. Предупреждението е в сила за 18 области на страната. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 

обновено на 11.08.24 в 08:11

Леки промени в цените на основните храни

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, за трета поредна..

публикувано на 11.08.24 в 08:09

Пуснаха водата на Велинград

В късния следобед а варията по довеждащия водопровод " Лепеница" във Велинград бе отстранена.  Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод От общината посочиха, че водоподаването към Пречиствателната станция постепенно се възстановява.  Поетапно се нормализира и подаването на вода към абонатите. Повече от 24 часа голяма..

публикувано на 10.08.24 в 16:47

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01

Вълна от катастрофи по АМ "Тракия" край Пловдив

Само до обяд в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" стана общо 6 катастрофи, съобщиха от пловдивската полиция. Освен първоначалното произшествие, станало около 8.30 ч., при което автомобил се е блъснал в мантинела в района на 150 км на магистралата, наблизо са настъпили още пет катастрофи.  Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по..

публикувано на 10.08.24 в 12:45