Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив внася 9 проекта за 100 млн. лв. за финансиране от държавата

| обновено на 20.12.23 в 14:39
Стадион "Локомотив" в Пловдив
Снимка: Youtube

Девет проекта на обща стойност 100 милиона лева е внесла Община Пловдив за финансиране от държавния бюджет, съобщи пред Радио Пловдив заместник-кметът по финанси и стопански дейности Женя Петкова.

Най-големите проекти са за довършването на стадионите „Локомотив“ и „Христо Ботев“, съответно за 41 млн. и 33 млн. лв.

Предложенията включват още:  реконструкция на „Голямоконарско шосе“ за 9 млн. лв. в частта между община Пловдив и община „Марица“, изграждане на нова улична мрежа и свързваща инфраструктура в район „Тракия“ за близо 5 млн. лв., първа фаза за ремонта на кино „Космос“ за 4 млн. лв., реконструкция на ул. „Славянска“ в район „Източен“ за малко над 3,5 млн. лв. и на ул. „Ген. Колев“ в район „Западен“ за 1,5 млн.лв.

В проектите са заложени още Античният форум Изток - Юг до Централна поща за 1,2 млн. лв., както и ремонт, консервация и реставрация на къща „Ламартин“ за близо 900 000 лв.

„Имаше известни корекции в проектите през последните 2 седмици, но те вече са подкрепени от парламентарната комисия по бюджет и ще бъдат внесени в проекта за държавния бюджет“, коментира заместник-кметът Женя Петкова. 

Община Пловдив кандидатства  и за 200 000 лева с проект „Техническа помощ за инвестиции в зоологическaта градинa на територията на Община Пловдив“ по процедура Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“, приоритетна ос „Биологично разнообразие“ по Програма „Околна среда“ 2021-2027. Той е насочен към набавянето на нужните документи, свързани с дейността и развитието на зоопарка. Тези документи ще позволят своевременното участие в  последващи процедури за финансиране на проекти поПрограма „Околна среда“ за реконструкция на зоологически градини.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28