Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик получи от държавата 43 милиона лева за 8 проекта

Първите 43 милиона лева за благоустройството на общината са факт, съобщи във фейсбук кметът на Пазарджик Петър Куленски. Парите са заложени в бюджета на държавата за 2024 г.

Средствата са за 8 проекта на община Пазарджик – пълно реновиране на междублокови пространства, улици и тротоари в кварталите Марица – Болницата, Ябълките и Широк център; доизграждане на канализацията на с. Ивайло, реконструкция на главните колектори на промишлената зона, изграждане на канализационна помпена станция за отпадни води в с. Добровница, реконструкция на тласкателен водопровод на с. Величково и на канализация за с. Мокрище.

Част от парите ще бъдат насочени за следващите 2 години за реновация на ВиК мрежите, асфалтиране, тротоари, паркоместа, озеленяване, велоалеи (според възможността) по ключови за Пазарджик пътни артерии - бул. Георги Бенковски, бул. България, бул. Христо Ботев, ул. Пловдивска ул. Ген Гурко, ул. Димчо Дебелянов, ул. Ал. Батенберг, Ивайловско шосе.

„При встъпването ми в длъжност за мен беше изключително неприятно да открия, че в общината има едва 5 започнати проекта, от които САМО два с разрешение за строеж, което попречи за пълноценното усвояване на предвидените в бюджета средства.

Новата година ще ни донесе значително по-бърз тласък на всички нива на модернизацията на Пазарджик“, пише още във фейсбук кметът Петър Куленски. 

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Червен код за жега до 43 градуса

Много горещо време и прогноза за достигане на максимални температури до 43 градуса дава Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 17 юли. Обявен е червен код за екстремни температури за почти цялата територия на страната. Следобед на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство ще се включат военнослужещи. При необходимост в гасенето ще..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е локализиран, каза областният управител Валентина Кайтазова.  През цялата нощ противопожарни екипи заедно с тежка техника са били на терен, за да се използват по-хладното време за овладяването на отделните огнища и прокарването на просеки.  По първоначални данни над 1000 декара смесена гора е напълно опожарена.  Тази сутрин..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Православната църква почита Света Марина

На 17 юли Православната църква почита света Великомъченица Марина. Според житието й тя била дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век. Възпитана от баща си в идолопоклонничество, но Бог й дал да узна истината и я призовал при себе си. Загинала е мъченически едва на 16 години (около 270 г.). Света Марина се счита за покровителка на..

публикувано на 17.07.24 в 08:51

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17