Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 8 януари в Пловдив:

"Аллегра" с благотворителен спектакъл за "Искам бебе"

Представяме обществена инициатива заедно с децата от формацията "Аллегра", подпомогнати от Национален фонд култура и със съдействието на общините Стара Загора и Пловдив. 

Повече от интервюто със създателя на детско-юношеската студия за сценични изкуства - Радост Младенова-Арабаджиева, която ни покани на благотворителния спектакъл в Пловдив.

Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Аллегра“ - Стара Загора с финансовата подкрепа на НФК по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ гостува в Пловдив с благотворителния спектакъл за деца „Пътешествие във времето. Орисниците“ по сценарий на Мария Донева.

Ако желаете да станете свидетели на едно незабравимо духовно преживяване в магичния свят на Орисниците, заповядайте на 8 януари 2024 г. от 19.00ч. в ДК "Борис Христов", пишат от студията. Благотворителни покани може да се закупят преди концерта. Покани се резервират и на тел. 0886 39 49 30 или на страницата на „Allegra“.

Събраните средства от благотворителния спектакъл ще бъдат използвани за реализиране на следващите авторски проекти на студията, а част от тях ще бъдат дарени на Фондация "Искам бебе" в подкрепа на семейство с репродуктивни проблеми от Пловдив. 

Спектакълът се реализира с любезната подкрепа на Община Стара Загора и Община Пловдив.

„Пътешествие във времето. Орисниците“ е магичен образователен спектакъл, който ни пренася в царството на Орисниците на изкуствата - балет, опера, театър, пантомима и изобразително изкуство. Изнервени да чакат неродените деца, които трябва да бъдат орисани с талант за изкуство, те изпадат в смешни ситуации на съревнование. Внезапно се появява Разпоредителят, който забранява на Неродените деца да се занимават в изкуство. Защо той е толкова лош, какво научават децата за изкуствата, докато пътешестват в тайнствения свят и дали ще се преборят за правото си да направят избор в живота ще разберете на 8 януари. Музикална среда на спектакъла е създадена по произведения на Алекс Кюн, Биляна Чокоева, Георги Цветков, Чайковски, Мусоргски, Шопен, Григ, Бизе, Копланд, Чаплин и др. Режисура и хореография – Радост Младенова – Арабаджиева.

„Настъпи времето, в което децата учат нас - възрастните на добротворство и съпричастност. Дойде времето, когато ние - възрастните трябва да дадем шанс на децата да изкажат мнението си силно и ясно, защото те са най-добрите посланици на доброто. Уникалният благотворителен авторски мюзикъл "Пътешествие във времето. Орисниците" гостува в Пловдив за да сбъдва мечти! Мечтите на децата - да творят и да бъдат артисти, като разказват вълшебни истории! Mечтите на възрастните - да имат собствена рожба. Една уникална симбиоза, в която две организации Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Аллегра“ и Фондация „Искам бебе“ си подават ръка за да сбъдват мечти в концепцията "деца даряват за деца". Очакваме ви в Дома на културата в Пловдив“, сподели Радост Младенова-Арабаджиева - председател на "Аллегра", Стара Загора.

Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Аллегра“- Стара Загора е уникална детска студия, която е без аналог в България с авторските мюзикъли, които създава "от деца за деца". Една детска трупа, която публиката посреща с усмивка и изпраща права, на крака. Желаещите да подкрепят каузата, могат да направят това и чрез дарение по сметката на организацията:

Банкова сметка на СНЦ "ДЮССИ Аллегра" :

BUINBGSF  BGN  BG51BUIN95611000652367

„ АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ“ АД

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31