Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в "Чистота" - Пловдив, шефове подадоха оставки

| обновено на 03.01.24 в 08:44

Директорът на общинското предприятие "Чистота" Димитър Георгиев и неговият заместник Николай Георгиев  подадоха оставки. Те са обявили решението си първо пред екипа на фирмата, която ръководят. 

Като мотиви двамата са посочили, че върху тях е оказван натиск да уволняват хора, работещи на различни нива в предприятието. По мнението на директора това би нарушило ритъма на работа и той отказал да се съобрази. 

По неофициална информация натискът, идвал от ресорния зам.-кмет Иван Стоянов. Имало и намеци за това, че служителите на почистващото предприятие не са участвали в партийните мероприятия по време на предизборната кампания. Припомням, че Стоянов ръководеше „Чистота“ в мандата на Иван Тотев.

От Община Пловдив категорично отхвърлиха твърденията за оказван натиск върху Димитър Георгиев, като заявиха, че той е имал два месеца кредит на доверие, който не е оправдан. Пловдивският кмет Костадин Димитров и ресорният заместник-кмет Иван Стоянов обаче не са доволни от почистването на града. По тази причина в края на миналата година към Димитър Георгиев е отправено предложение да си подаде оставката и той е приел. Директорът на "Чистота" остава на поста до 5 януари, а следващата седмица ще бъде представено новото ръководство на общинското предприятие. 

Днес в интервюто си пред Радио Пловдив кметът Костадин Димитров сподели, че не е доволен от почистването на града. Припомням, че сериозно напрежение срещу работата на фирмата се създаде след първия сняг през ноември, когато падналите дървета и клони, останаха несъбрани няколко седмици. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26

Трима пострадаха при две катастрофи в пловдивско

16-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа край пловдивското село Ръжево, други двама са ранени след пътен инцидент в Пловдив. Младежът е настанен в пловдивска болница, след като падна с кросовия си мотор в канавка между селата Ръжево и Ръжево Конаре. Обстоятелствата около инцидента не са изяснени, тъй като пострадалият все още не..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

Два пъти повече отличници на изпита по химия от тези по биология в МУ-Пловдив

Шестиците по химия са два пъти повече от отличните оценки по биология. Това показват резултатите от кандидатстудентския изпит в Медицински университет – Пловдив  за магистърските специалности  „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи 1243. Те писаха по вариант 1, който бе изтеглен в деня на..

публикувано на 09.07.24 в 11:18

ВиК-ремонт ограничава движението по част от бул. "Васил Априлов" за два месеца

От днес до 15 септември  се въвежда временна организация на движението по  бул. „Васил Априлов“  в Пловдив  в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица . Причината е подмяна на част от водопроводната мрежа и реконструкция на западното платно в посочения участък. Колите, включително и автобусите на градския транспорт,..

обновено на 09.07.24 в 10:22

БСП-Пловдив: Арестът на Златомир Дьовленски е политическа поръчка

Градският съвет на БСП - Пловдив изказва пълна подкрепа  за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града. Това пише в декларация, изпратена до медиите от местната структура на социалистите в Пловдив. В нея се посочва, че в БСП са обезпокоени от вчерашния..

публикувано на 09.07.24 в 10:20