Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС върна Рогачев в полицията

Върховният административен съд отмени заповедта за уволнение на бившия шеф на пловдивската полиция Йордан Рогачев. 

Решението на магистратите е окончателно и означава, че той трябва да бъде възстановен на работа в Областната дирекция на МВР в града под тепетата.

Припомняме, че в края на ноември, миналата година Рогачев стана помощник-ректор на Медицинския университет в Пловдив.

Рогачев беше уволнен на 9 август 2021 г., а заповедта за това беше отменена през следващата година. Една от причините за наказанието му беше, че ползвал три служебни автомобила за лични цели. 

Според Административния съд в Пазарджик обаче нямало доказателства, че колите са се движели по разпореждане на директора или пък че той е пътувал в тях.

Начело пловдивската полиция Рогачев беше от 31 юли 2019 г. до уволнението си, а преди това ръководи пазарджишката дирекция.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ральо Ралев осъди държавата в ЕСПЧ за 5 200 евро

Европейският съд по правата на човека осъди държавата за ареста на бившия кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев. Днес правителството одобри изплащането на 5 200 евро на Ралев за нарушение на презумцията за невинност. През 2019 г. той е арестуван за подкуп, който е поискал в качеството си на районен кмет. Жалбата съдържа оплаквания..

публикувано на 15.05.24 в 17:16

Алкохолната проба на Кристиан е отрицателна, ранените се подобряват

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния шофьор, причинил тежката катастрофа с две жертви на бул. "Руски". Това става ясно от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Резултатите от химическата експертиза за наличие на дрога, както и от автотехническата експертиза, все още не са готови...

публикувано на 15.05.24 в 16:27

Обявиха обществената поръчка за ремонта на кино "Космос"

В ход е обществената поръчка за основния ремонт на кино „Космос“ в Пловдив. За  9 900 000 без ДДС, от които държавата отпуска над 4,4 милиона лева бившето кино трябва да бъде преобразено в модерен Културен център.  Проектът е приоритетен за пловдивската община и бе част от списъка с други проекти, за които бе предвидено финансиране от държавния..

публикувано на 15.05.24 в 14:24

Протест в Чепеларе заради полицейски произвол в Хвойна

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна. Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе. Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест,..

обновено на 15.05.24 в 14:16

Рокади в пловдивската прокуратура

Нови заместник-окръжни прокурори има пловдивската Окръжна прокуратура. Това са бившия районен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Георги Гешев, досега прокурор в окръжната прокуратура.  Назначенията са с решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет. Със същото решение за..

публикувано на 15.05.24 в 14:01