Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анка, обвинена, че е убила осиновеното си дете, отново застава пред съда

42-годишната Анка Михайлова от Столипиново, която бе обвинена за убийството на осиновеното си 2-годишо дете в условията на домашно насилие, отново застава пред Окръжния съд днес. 

Делото срещу нея тръгва с разпит на свидетели, след като през ноември миналата година бе отхвърлено искането на защитата то да бъде върнато на прокуратурата заради процесуални нарушения.

Припомням, че Анка е осиновила момиченцето през 2021 г., като според социалната служба жената се грижела добре за детето в дома си в Столипиново. Впоследствие обаче жената започнала да проявява агресия към детето. 

През септември 2022 година майката се ядосала няколко пъти на малката Севда, защото се движело от стая в стая. Тя го набила, ударила го и по главата. Същата вечер жената отново ударила детето по тила. То получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. Откарали го в болница, но на 16 октомври 2022 г. детето починало.

Ако обвиненията срещу задържаната се докажат, я очакват от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07

Остава в сила забраната за плаване в яз. Доспат

Остава в сила забраната за плаването на лодки и други плавателни съдове в язовир Доспат, откъдето два френски самолета зареждат вода. Втори ден самолетите участват в гасенето на пожара до гръцката граница, уточняват от Общинската администрация в Доспат. Самолетите прелитат периодично до яз. Доспат и зареждат вода, а зареждането става на интервал от..

публикувано на 31.07.24 в 10:26