Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Споделено" с Августина Петкова заменя "Любопитно петолиние" по Радио Пловдив

Новото музикално предаване продължава традицията на "Любопитно петолиние"

| обновено на 14.01.24 в 07:43

Радио Пловдив започва излъчването на новото информационно- музикално предаване „Споделено“ с водещ Августина Петкова.

„Споделено“ ще е в ефир всяка неделя от 13.00 до 15.00 часа, като наследява времето на емблематичното„Любопитно петолиние“ на Тома Спространов, чието последно издание беше излъчено в последния ден на 2023 година.

Програмният съвет на Радио Пловдив реши, че няма, а и не трябва, да бъде търсен заместник на незаменимия Тома Спространов, който да вдъхне нов живот на легендарното „Любопитно петолиние“. Водени сме не само от факта, че „Любопитно петолине“ е разпознаваем авторски радиопродукт с 57 годишна история, а и от дълбокото си уважение и респект към работата и професионализма на Тома Спространов, наш колега, учител и приятел.

В "Споделено" Августина Петкова, която е музикален редактор , тонрежисьор и музикален водещ с богат опит, ще ни предлага всяка седмица два часа с любима музика на любими изпълнители. 

В първото издание на предаването ще гостува Борис Илиев, музикант и певец с красив тембър, който впечатлява меломаните. Той ще представи композицията "Слънце ти, аз луна" , която създават заедно с Вида Пиронкова. "С Борис Илиев ще продължим да споделяме незабравими моменти и мечти и в рубриката „Музикален блиц”, а отговорът е само с песен", разкрива още водещата Августина Петкова.

Във втората част на „Споделено” слушателите ще могат да чуят любопитни, неразказани истории в рубриката „Зад кулисите”. "На финала на неделната ни споделена среща ще празнуваме рожден ден с легендарни световни музиканти в рубриката „Happy birthday”, споделя още водещата Августина Петкова.По публикацията работи: Марин Данев

Галерия

Още от категорията

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57

"Велин Рок Блок" празнува своя 1500 брой в ефир

Най- дълголетното предаване за рок музика в българския радиоефир „Велин Рок Блок” ще празнува наживо на 30 януари. Празничното издание ще е четиричасово и рок маратонът ще започне, както обикновено, в 20 часа, но ще продължи още два екстра часа - до полунощ! Водещият проф. Велин Станев е поканил много и различни събеседници – личности,..

обновено на 30.01.24 в 06:22

Сбогуване с "Любопитно петолиние" след 57 години в ефир

На 31 декември 2023-та година, за последен път в ефира на Радио Пловдив бе излъчено  " Любопитно петолиние "  с автор и водещ Тома Спространов . В първия ден на 2024-та  емблематичното предаване навърши 57 години!  То води началото си от 1967 година, като обединява три предавания: "На крилете на песента", “Минута за джаз” и “Нашият диско клуб”...

публикувано на 02.01.24 в 15:44

Честита Нова 2024-та година от Радио Пловдив!

Радио Пловдив ви честити Новата 2024-та година! Да я посрещнем с вяра и надежда, да я изживеем с мир и здраве и да я изпратим с любов и разбирателство! Бъдете здрави и ни слушайте в делници и празници! Наздраве! Чуйте пожеланията от екипа ни в прикачения файл:

обновено на 01.01.24 в 01:28