Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена, убила двама при катастрофа край Куртово, отива в затвора

2 години и 8 месеца затвор получи шофьорка на автомобил, причинила при катастрофа смъртта на двама души край пловдивското село Куртово. Пловдивският окръжен съд й отне и правото да управлява автомобил за срок от 4 години. Осъдената ще трябва да заплати и кръвнина на роднините на загиналите в общ размер на 48 хил. лева.

Присъдата е установена след съкратено производство, при което подсъдимата изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Катастрофата станала през септември, 2020 г., когато шофьорката нарушила правилата на движение и с автомобила си „Хонда“ причинила смъртта на пловдивчанин и на човек от Казанлък.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град. Водач на листата е Ангел Георгиев, който е бил депутат в три поредни парламента.  Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров,..

обновено на 27.04.24 в 15:01

Подготвя се връщане на Борисовата държава, предупреди ген. Атанас Атанасов

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. за пример даде смятата на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 15:01

Росен Костурков от "Продължаваме промяната" напуска политиката

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Росен Костурков се оттегля от активната политика и няма да се кандидатира на предстоящите избори, съобщи той във "Фейсбук". "За да си ефективен в политическите среди трябва да владееш лицемерието, да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да..

публикувано на 27.04.24 в 15:00

Исторически спектакъл – възстановка „Мъжество и саможертва” в Панагюрище

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище ще се проведе историческата възстановка „Мъжество и саможертва“, която пресъздава събитията от избухването на Априлското въстание до потушаването му.  Традиционно спектакълът се представя на 1-ви май, когато са официалните тържества, посветени на Априлската епопея, но заради..

обновено на 27.04.24 в 09:25

Събират "Капачки за бъдеще" в Пловдив

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. В продължение на 5 часа –  от 9.00 до 14.00 ч. , на паркинга на голям  хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“ № 135  ще се събират пластмасови капачки, бутилки и алуминиеви кенчета. Освен в Пловдив благотворителната кампания се провежда днес и в..

обновено на 27.04.24 в 09:25