Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно чистят Пловдив през уикенда

От рано сутринта започна извънредно мащабно почистване на Пловдив. В акцията се включи почти целият екип на „Чистота”, начело с директора на предприятието инж. Десислава  Георгиева. 

Премахнати са нерегламентирани сметища във всички райони. Събрани са едрогабаритни отпадъци, почистени са пространствата около контейнерите.

Тотално са почистени също всички нови жилищни комплекси в „Южен”, както и пространства на ул. „Бугариево”, „Акад. Петър Динеков”, „Петър Стоев”, „Петър Васков” и други места в района. 

На място работата там контролираха заместник-кметът на общината по екология Иван Стоянов и районният кмет Атанас Кунчев.

„Поехме ангажимент възможно най-бързо да почистим града. Усилията ни от последните  дни дават резултат и той се вижда от гражданите – боклуците около  контейнерите вече са премахнати, а контролът е непрекъснат”, заяви заместник-кметът на Пловдив Иван Стоянов.  

Той уточни, че в проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са включени екипи на Пловдивския общински инспекторат, Общинска полиция и Общинска охрана.

„Контролът срещу замърсяването ще бъде постоянен и стриктен, а нарушителите  ще бъдат глобявани. Вече има санкционирани и това ще продължи”, каза още Иван Стоянов.

„Предварително проверихме всички квартали в града, за да се установи къде има необходимост от спешно почистване”, каза директорът на „Чистота” Десислава Георгиева. Според нея по-ефективното прилагане на превантивните марки срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци ще се отрази положително върху чистота на Пловдив.

Ликвидирани бяха две големи нерегламентирани сметища в район „Източен” – на ул. „Елба” 6 и ул. „Крайна” 12. 

Вътрешноквартални пространства бяха основно почистени в районите „Тракия”, „Северен” и „Западен”. Акцията продължава и в неделя.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Прослав пее и танцува

Пловдивският район “Западен” организира събора “Прослав пее и танцува” . В програмата  ще участват над 230 изпълнители. Специални гости са емблематичният ансамбъл "Тракия" и народните певици Цонка Нанова с оркестър "Пловдив" и Илка Александрова. Във връзка с провеждането на събора движението на пътни превозни средства по ул. „Елин Пелин“..

публикувано на 11.05.24 в 08:40

Президентът Радев гост на тържествата за Априлската епопея в Брацигово

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад..

обновено на 11.05.24 в 08:37

Кричим е домакин на фестивал на ягодата

Днес и утре община Кричим и читалище „Пробуда“ са домакини на втория фестивал на ягодата , който се провежда на площад „Обединение“. В 2-та дни са организирани базар-изложение на местни производители, които представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, фолклорна програма, кулинарна изложба с дегустация, концерти и др.  Утре Ути..

публикувано на 11.05.24 в 08:37

Бистришките баби гостуват на "Дефиле Вино и гурме"

И днес продължава фестивалът „Дефиле Вино и гурме“ в Пловдив.  Освен дегустациите в Стария град, по обед ще се проведе играта „Винословица“ в индивидуален и отборен формат. Хитовата за феста формация „Бистришките баби“ ще изнесат концерт от 15 ч. в къща „Иван Черноземски“. На различните места за дегустации в Стария град ще пеят..

публикувано на 11.05.24 в 08:34

Американски и български медици дискутират програма „Фулбрайт“ в МУ

Водещи американски и български медици ще дискутират новите перспективи, които предоставя програма „Фулбрайт“ – една от най-престижните инициативи за научен и академичен обмен в света. Кръглата маса на тема „Фулбрайт и здраве – нови перспективи“ ще се проведе  в Аудиторния комплекс на Медицински университет-Пловдив. Специален гост на..

публикувано на 11.05.24 в 08:18