Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чепеларе има одобрен само един блок, който ще се санира

| Интервю
Снимка: БНР

В програма "Точно днес" говорим с кмета на Чепеларе Боран Хаджиев - поредният кмет, който протестира срещу орязаните проекти за саниране на жилищните блокове. Кметовете не одобряват методиката, по която бяха класирани проектите от МРРБ. 

Боран Хаджиев каза, че от подадените общо шест проекта имат одобрена само една сграда, която ще получи финансиране. Според него има доста субективни оценки, защото от два напълно еднакви блока, само единият получи финансиране от МРРБ

Лимитът за Чепеларе е 15 милиона лева, като за един блок може да се стигне сума от 600 000 до 900 000 лева, това сочи количествено-стойностната сметка. 

"Отоплението при нас е повече от шест месеца, надяваме се на адекватна реакция от министерството, защото е несправедливо това, което се случи", каза още Боран Хаджиев. Той уточни, че разликата между двата напълно еднакви блока, които са подали проекти е само две точки, но при методиката липсва ясна концепция. 

"При нас само един блок получава финансиране, а на друг град от нашата област, Рудозем има одобрени седем блока, което води до съмнения в методиката", посочи още кметът на родопския град. По думите му несправедливо отношение към гражданите на Чепеларе.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Един шоумен си стои вкъщи, а от него зависи властта в тази страна

„ Коалицията ПП-ДБ е твърде вероятно да се разпадне или твърде вероятно да се обезличи. Защото в опозиция не е много лесно да трупаш авторитет и реваншистки сили. Виждаме го например от БСП, които от дълго време са в опозиция и продължава да губи, като най-накрая Нинова подаде оставка. Но това, което ще крепи ПП-ДБ е фактът, че победителят всъщност..

публикувано на 20.06.24 в 16:55

Държавата е в застой заради политиците - популисти

Никола Янков е предприемач и икономичиски експрерт, ръководителна икономическия експрет на "Синя България". Той коментира  политическата нестабилност и икономическите послания на избраните в парламента политически формации.  Според него сегашните народни избранници имат популистко говорене за икономиката, а досегшното им участие във властта на е..

публикувано на 20.06.24 в 16:08

ГЕРБ- СДС, ДПС и ИТН избраха Рая Назарян за председател на НС

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН- 131 гласа “за” Рая Назарян бе избрана за председател на 50-о Народно събрание= Изборът на Назарян бе успешен от третия опит заради подкрепата на ИТН. По-рано групата съобщи, че ще подкрепи всички кандидатури за председател на Народното събрание, но няма да подкрепи мандат на ГЕРБ или ДПС. „На първо място бих..

публикувано на 20.06.24 в 11:38

263 отличници изпраща Английската гимназия в Пловдив

Изпращаме отличен випуск. Традициите в Английската гимназия не се променят вече 61 години, заяви за програма "Точно днес" директорът на училището   Николай Радев,  което е първо по успех на държавните зрелостни изпити. "Днес ще изпратя 263 отличници.  За мен всички те са страхотни ученици. Ако искате точна бройка - 182 са с отличните..

публикувано на 20.06.24 в 10:57
Страхил Делийски

Политическите сили в НС нямат изгода от нови избори

„Политическата логика е България да има редовен кабинет след изборите. Не съм сигурен доколко българският политически процес, е подчинен на политическа логика. Затова ние можем да предполагаме, но политическият елит и партийните лидери са тези, които разполагат. Мисля, че няма сред парламентарно представените партии такива, които да предпочитат..

публикувано на 20.06.24 в 10:05