Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" направи 2:2 с "Марица" в контрола

"Ботев" - "Марица" 2:2
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Представителният отбор на Ботев (Пловдив) започна новата. година с равенство 2:2 срещу тима на Марица. Контролната проверка, която бе първа за „жълто-черните“, се игра на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.

Първото полувреме бе интензивно и равностойно, като двата отбора не спряха да търсят гола. В 20-тата минута юношата на "Ботев" Стефан Смъркалев направи добро спасяване след изпълнение на фаул от страна на "Марица". 3 минути по-късно Мартин Секулич излезе очи в очи с вратаря на Марица Илия Николов, но пропусна да отбележи.

Първо попадение в мача отбелязаха гостите от "Марица". След постепенна атака в средата на терена, топката се озова в Янко Георгиев, който стреля от близка дистанция и вкара за 0:1. В 37-та минута отборът на "Марица" стигна до втори гол. Центриране от ляво на фланга намери връхлитащия Веселин Марчев, който отбеляза за 0:2.

„Канарчетата“ все пак стигнаха до гол преди почивката – атакуващият по крилото Димитър Папазов с отличен пас намери Мартин Секулич. Хърватинът засече топката и върна едно попадение за "Ботев".

На почивката старши треньорът на „канарчетата“ Душан Керкез направи цели 10 промени в състава си. „Жълто-черните“ взеха превес и поддържаха темпото през второто полувреме. Последваха няколко центрирания от двата фланга, които завършиха без успех.

В 72-та минута резултатът бе изравнен след топовен удар от близка дистанция на Дилан Мертенс. В заключителните минути на мача Фаустас Степонавичюс преодоля защитата на "Марица", отправи техничен удар, но той премина близко от вратата.

В неделя „канарчетата“ заминават за Турция, където ще проведат остатъка от подготовката си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев се раздели с Радостин Кишишев

Ботев (Пловдив) се раздели по взаимно съгласие с административния директор Радостин Кишишев. „Жълто-черните“ официално обявиха изненадващата новина. „Клубът изразява своите благодарности за професионализма и отношението и му пожелава бъдещи успехи“, написаха още от Ботев (Пловдив). 49-годишният легендарен футболист беше назначен при „канарчетата“..

публикувано на 09.05.24 в 18:02

Кузманов се класира за четвъртфиналите на Чаланджър в Австрия

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро.  Българинът направи обрат и победи във втория кръг с 2:6, 6:2, 6:0 №211 в света Лукас Ноймайер от Австрия. Срещата продължи 1 час и 53 минути. В първия кръг Мико елиминира с 6:3, 6:2 Мохамед Сафват от Египет...

публикувано на 09.05.24 в 17:59

Изложение за екзотични животни този уикенд в Пловдив

Второто издание на "Exotic Expo" - изложението за екзотични животни и всичко свързано с тях, предстои да видим тази събота и неделя в Пловдив. Събитието ще се проведе в Пловдив, зала "Колодрум" 11ти и 12ти май 2024. с начален час 10:00 и е с вход свободен. Всеки посетител ще може да се срещне отблизо с различни видове влечуги, земноводни, охлюви,..

публикувано на 09.05.24 в 17:06

Малките Чучулиги за биоразнообразието в детската градина

На 8-май децата от Детска градина „Чучулига“ в Пловдив ни показаха в изложба, как изглежда биоразнообразието погледнато през детските очи. Те заедно със съдействието на Регионален природонаучен музей -Пловдив, Регионална инспекция по околната среда и водите- Пловдив и Българско дружество за защита на птиците ни пренесоха в чудния свят на своята..

публикувано на 09.05.24 в 16:37

Локомотив отбеляза 20 години от спечелването на титлата

На 8 май 2024-а се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла от Локомотив Пловдив, отбелязаха от клуба. Ето какво написаха „черно-белите“: „Днес се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла! На 8 май 2004 г. Локомотив е шампион на България за сезон 2003/2004 след драматична победа над Славия с 3:2...

публикувано на 08.05.24 в 18:13