Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътищата в страната са проходими, но в зимни условия

Снимка: АПИ

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени, но шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват правилата за движение, съобщиха от АПИ.  На автомагистралите и първокласните пътища няма въведени ограничения. 

Проходът „Превала“ временно е забранен за движението на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета. Времето над страната е ясно, без валежи от сняг. 

Днес 45 машини обработват трасетата, където е необходимо. През изминалото денонощие 803 снегопочистващи машини разчистваха пътищата от републиканската пътна мрежа. 

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и  проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. Пътноподдържащите фирми в цялата страна са в пълна мобилизация и в готовност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа с две коли и камион пречи на трафика на АМ "Тракия" край Пазарджик

Пътен инцидент на 84-я километър на магистрала „Тракия“ в платното в посока Бургас затруднява движението. Сблъскали са се два леки и един товарен автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.  По предварителна информация няма пострадали. Към мястото пътуват екипи на Пътна полиция, пожарната и Бърза помощ...

публикувано на 30.04.24 в 13:54

Съдът решава дали да остави трима телефонни измамници в ареста

Пловдивският Районен съд ще гледа мерките за неотлонение на трима мъже, задържани за телефонни измами. Те успели да измъкнат от 4 възрастни жени сумата от 30 500 лева. „Ало“ измамниците действали на територията на Пловдив по схемата „оказване на помощ на полицията“. След подаден сигнал при спешната реакция на полицията тримата мошеници са..

публикувано на 30.04.24 в 12:12

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".  В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие..

публикувано на 30.04.24 в 11:12

Нов предавател излъчва програмата на Радио Пловдив в Асеновград

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

публикувано на 30.04.24 в 10:49

Младежката структура на БСП - Пловдив с нов председател

Стефан Георгиев е новият председател на младите социалисти в Пловдив, избран единодушно.  От БСП – Пловдив, уточняват, че той досега е бил организационен секретар на структурата.  22-годишният социалист изучава финанси и работи като търговски представител в сферата на образованието.  На последните местни избори Стефан Георгиев бе кандидат за..

публикувано на 30.04.24 в 10:23