Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Формирование „Пловдив 112“ търси доброволци

| обновено на 23.01.24 в 16:05


Доброволно формирование „Пловдив 112“ към Община Пловдив приема нови доброволци в редиците си от днес до 29 март.

Търсим хора с големи сърца, които искат да помагат и са готови да дадат от личното си време. Мотивацията и сериозното отношение са на първо място за нас, коментира Атанас Даков, ръководител на формированието.

Новоприетите доброволци ще преминат първоначално обучение, свързано с пожарогасене и реакция при бедствия и аварии.

Освен първоначалното обучение, регулярното повишаване на уменията на нашите доброволци чрез надграждащи обучения, тренировки и работа със специализирана техника са изключително важни за нас, защото те гарантират нашата отборна ефективност и безопасност. Само така, можем да сме максимално полезни на терен, допълни Даков.

За десетгодишното си съществуване формированието към Община Пловдив се е доказало като едно от най-активните в България и винаги се е отзовавало при нужда от помощ.  Доброволците се включиха в спасителните операции след земетресенията в Турция, помагаха за отстраняване на пораженията от наводненията в карловските села, активно подпомогнаха работата на властите по време на пандемията, участваха в различни операции по издирване, отводняване и пожарогасене.  Участват и при справянето с горските пожари в областт, подпомагат и работата на пожарните екипи и Община Пловдив при възникнали бедствия, аварии и извънредни ситуации.

Повече информация за изискванията към кандидатите може да бъде получена на телефон 0898575345. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12