Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортът в Пловдив днес не е безплатен за деца до 14 години

| обновено на 01.02.24 в 13:01

В Пловдив и днес учениците до 14-годишна възраст ще трябва да си купуват билетче от 1 лев, за да пътуват в градския транспорт, въпреки че имат право на безплатни карти от 1 февруари, според решението на Министерския съвет. 

Пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов обясни, че документите се печатат от БНБ, но не са пристигнали в Пловдив.

Проблемът е за цялата страна. По непотвърдена информация е имало пропуск или грешка в първоначално издадените документи, които са върнати, уточни Стоилов. 

Той призна, че решения са намерени в различни градове, но в Пловдив нямат възможност да го направят от днес.

В момента, в който се получат картите, хората ще бъдат уведомени и ще могат да си ги купят, посочи представителят на общината. 

В Пловдив бюрата, в които ще се издават тези документи, са седем. Картите ще бъдат раздавани по брой и ако не бъдат оползотворени, ще бъдат върнати.

Не са предвидени компенсации, но за щастие учениците в момента са в грипна ваканция, каза още директорът на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив.

Интервюто на Антония Попова с Георги Стоилов е в звуковия файл. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Инициативи като "14 века България в Европа" ни обединяват

Генералните директори на БНР, БТА и БНТ Милен Митев, Кирил Вълчев и Емил Кошлуков представиха съвместната инициатива "14 века България в Европа".  Не само патриотизмът е във фокуса на инициативата. Искаме да се фокусираме върху събития от българската история, за които се знае малко. Ние сме призвани да разкажем истината за събитията, обясни в..

обновено на 20.05.24 в 16:38

Учен от Пловдив с рекорден брой награди “Питагор”

Проф. Д-р Милен И. Георгиев, ръководител на Лаборатория по Метаболомика в Институт по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН и на отдел “Растителна клетъчна биотехнология” в Центъра за върхови постижения по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив - бе отличен за рекорден четвърти път с награда за наука „Питагор“. Престижната награда..

публикувано на 20.05.24 в 16:26

Дъждовното и хладно време разваля вкуса на плодовете

Имат ли основание за безпокойство фермерите след дъжовете през последните дни коментира в програма "Ден след ден" доц. Калинка Кузмова, която е агрометеоролог в Аграрния университет в Пловдив. "По принцип влагата е критична в периода около цъвтеж. Така че за зърнено-житните култури, тя е изключително необходима,  защото пшеницата би трябвало да е..

публикувано на 20.05.24 в 15:47
Пламен Ненов (вляво) и Атанас Пеканов.

Заетостта е разпределена неравномерно в регионите

По-таргетирани регионални политики за справяне с дисбалансите на регионите в България. Това е една от препоръките на изследването на Съвета за икономически анализи (СИА) "Мултипликаторите на работните места в България", изготвено от доц. Пламен Ненов, секретар на Съвета и Рада Павлова, младши сътрудник в него, което беше представено днес в..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

Не очаквам сериозно увеличение на цената за тока

Не очаквам сериозно увеличение на цената на тока от 1 юли за битовите потребители. Това коментира Калоян Стайков , главен икономист в Института за енергиен мениджмънт, по повод излязлата информация, че токът ще поскъпне с 30%, тъй като АЕЦ – Козлодуй е подал заявление за увеличение на тарифите за бита с толкова. Според него увеличението..

публикувано на 20.05.24 в 10:35