Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова атака срещу паметника "Альоша" тази нощ

Надраскан с червени надписи  „убийци“ и "събаряй“  осъмна паметникът Альоша. В телефонен разговор с кмета Костадин Димитров пловдивският депутатът от БСП Иван Петков - Бебето е получил уверение, че надписите ще бъдат изчистени възможно най- скоро. Двамата са осъдили вандалския акт.

Акцията срещу паметника е втора за тази седмица. На 1-ви февруари вечерта – деня, в който се почитат жертвите на комунистическия режим, с флашмоб пред паметника бе поставен надпис, в който се казваше, че паметникът е посветен на тези, които окупираха България, избиха и репресираха нейната интелигенция и я превърнаха от модерна европейска държава в изостанала съветска провинция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Финансистът Светозар Гледачев се среща с пловдивчани

Финансовият анализатор Светозар Гледачев ще проведе днес станалата традиционна среща с пловдивчани. Основната тема ще е „Какви икономически сътресения се очакват до края на годината, за всеки човек, за държавата и за света?“. Гледачев ще отговаря на въпроси на присъстващи, свързани с темата. Лекцията на финансиста ще се състои в галерия..

публикувано на 16.05.24 в 06:54

Съветниците преразпределят над 2 млн. лв. от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности ще гласува на днешната си сесия Пловдивският общински съвет. С него се преразпределят над 2 045 000 лева.  Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета Причината за изменението на..

обновено на 16.05.24 в 06:41

Делото срещу близнаците от Цалапица започва по същество

Днес започва по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов.  Очаква се на днешното заседание да бъде разпитан сочения за негов пряк убиец Рангел Бизюрев, който след дълго укриване в  чужбина, най-сетне бе екстрадиран в България.   След..

обновено на 16.05.24 в 06:40

Ральо Ралев осъди държавата в ЕСПЧ за 5 200 евро

Европейският съд по правата на човека осъди държавата за ареста на бившия кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев. Днес правителството одобри изплащането на 5 200 евро на Ралев за нарушение на презумцията за невинност. През 2019 г. той е арестуван за подкуп, който е поискал в качеството си на районен кмет. Жалбата съдържа оплаквания..

публикувано на 15.05.24 в 17:16

Алкохолната проба на Кристиан е отрицателна, ранените се подобряват

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния шофьор, причинил тежката катастрофа с две жертви на бул. "Руски". Това става ясно от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Резултатите от химическата експертиза за наличие на дрога, както и от автотехническата експертиза, все още не са готови...

публикувано на 15.05.24 в 16:27