Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Световният ден за борба с рака

Благотворителна акция в подкрепа на Костадин от Пловдив

На днешния Световен ден за борба с рака Сдружението на жените мотористи "Lady Bikers MPowered Bulgaria", с подкрепата на пловдивските Мото клубове Vagabonds MC, Benzin MC, Детска градина "Люляк", ОУ "Захари Стоянов" и приятели, организират благотворително събитие. То е под мотото "Заедно да дарим обич, надежда и живот за Коце".  

Началото е в 11.00 ч. в центъра на Пловдив. 

Животът на 20-годишния Костадин се преобръща преди три месеца, когато внезапно се парализира. Следват спешни изследвания в болница и потвърждаване на коварната диагноза – Сарком на Юинг, вид агресивен рак. За лечението му са необходими 100 000 евро.

По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават тежката диагноза, а около 7,6 млн. умират от болестта. Важно е да се знае обаче, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.

Всяка година две от десет жени и трима от десет мъже в Европа умират от рак. Приблизително 3,2 млн. европейци пък получават тази диагноза.

Ако желаете и имате възможност да помогнете на момчето, ето как: Банка: Алианц Банк България, IBAN: BG70BUIN95611000708188, BIC: BUINBGSF, Получател: Фондация Павел Андреев. Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

6% населени места в пловдивско на воден режим, 60% загуби заради остаряла мрежа

60% са загубите заради остарялата мрежа, 6% от населените места в пловдивска областта са на режим. Наложителни са законови промени и актуализация на националната стратегия за водните ресурси, за да се решат проблемите с безводието. Това стана ясно след на областния управител на Пловдив проф. Христина Янчева с отговорните институции, посветена на..

публикувано на 29.08.24 в 15:21

Учениците от ОУ "Антим I" и СУ "Пейо Яворов" ще учат в други училища

Временно местят учениците от  ОУ „Екзарх Антим I“ и СУ "Пейо Кр. Яворов" в други училища заради модернизация на базите. Заради цялостен ремонт и модернизация на сградите учениците от  ОУ „Екзарх Антим I“ и СУ "Пейо Кр. Яворов" временно ще бъдат преместени в други институции. В СУ "Пейо Кр. Яворов" се обучават 32 паралелки, които ще бъдат преместени..

публикувано на 29.08.24 в 15:05

Наемите за общинските имоти ще се увеличат от октомври

Поскъпване от 1-ви октомври на наемите за ползване на общинските имоти в Пловдив предлага местната власт. Проектонаредбата за началния размер на наемите е публикувана за обществено обсъждане. Основната цел на проекта е по-добро стопанисване на общинските имоти, използването им по предназначение и увеличаване на приходите в местния бюджет...

обновено на 29.08.24 в 14:09

Летище Пловдив вече е собственост изцяло на българската държава

Министерството на транспорта и съобщенията, чрез своето дружество „Летище София“ ЕАД, е купило акциите на „БК Проджект“ ЕООД в „Летище Пловдив“ АД. Това е дружество, учредено през 1995 година между държавата и частни акционери, което притежава перона на летището, базата с горивно-смазочни материали и други помощни съоръжения.  Не се съобщава..

публикувано на 29.08.24 в 14:09

Карлово разширява системата за разделно събиране на отпадъци

Община Карлово да разшири системата за разделно събиране и рециклиране на биоразградими битови отпадъци, това решиха общинските съветници на свое заседание днес. .За целта общината ще кандидатства с нов проект по програма „Околна среда“. Според гласуваното решение, изградената инфраструктура със средства по проекта ще бъде общинска собственост...

публикувано на 29.08.24 в 14:04