Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещите" - за виното и любовта

| обновено на 10.02.24 в 10:25

В месеца на виното и любовта в "Срещите" ще говорим за нещата, които пробиват бронята на делник ни. 

За любовта и виното - разговор с писателката Неда Антонова и литератора проф. Валери Стефанов.

БНР подкасти:

Още от категорията

Представят последните живописни творби на Румен Жеков

Посмъртно представят последните живописни творби на Румен Жеков в галерия Люнион. Това се случва в деня, в който художникът щеше да навърши 64 години. Самостоятелната изложба е озаглавена  „IN BLACK“ и следва темите, познати от творчеството му - вътрешността, същността, границата, буквалните и метафорични повърхности и тяхното преминаване.  В..

публикувано на 29.02.24 в 06:30

Издръжката на симфоничния оркестър в Пазарджик е осигурена

Скандал назрява относно съществуването на пазарджишкия симфоничен оркестър, който е с над 50-годишна история. Част от общинските съветници предлагат промяна на статута му от общински в държавен, като по този начин отговорността за съществуването му да се поеме от Министерството на културата, ако самото ведомство поиска да го припознае.  Чуха се..

публикувано на 28.02.24 в 15:51

Журито на наградата "Хр. Г. Данов" не трябва да е анонимно

"Проблемът с промените в статута на Националните литературни награди "Христо Г.Данов"  е, че отпада една изключително важна  категория - "критиката". Атанас Далчев има едно изказване, на което аз изключително много държа да го знаят, не само хората, които професионално се занимават с литература, но и тези, които управляват културните и литературни..

публикувано на 28.02.24 в 11:04
Светлозар Панов

Мирът е този, който е необходим на човечеството

Дългогодишният дипломат от кариерата, генерален консул и дипломат в посолството на България на няколко континента Светлозар Панов, който сега завърши мандата си като посланик  в Австралия и Нова Зеландия, представя новия си исторически роман на 2 март в Широка лъка.  Дни преди събитието предлагаме..

публикувано на 28.02.24 в 10:38

Великите европейци - Мартин Лутер

През 1493 година в селцето Айслебен се ражда дете, кръстено на Свети Мартин от Тур. То идва на този свят с името си и оставя името си завинаги в този свят – независимо дали като име на велик реформатор или на самия дявол. Отначало нещата изглеждат прости, поне отстрани. Лутер мрази началното училище, където учи граматика, риторика и логика...

обновено на 28.02.24 в 09:38