Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария на ул."Владая" остави без вода голяма част от Пловдив

| обновено на 09.02.24 в 12:21
7
Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Голяма авария създава проблеми с водозахранването в целия град. Причината е спукан магистрален водопровод при ремонт на улица “Владая”. 

Кметът Костадин Димитров съобщи за аварията във Фейсбук и добави, че на място е получил уверение от “ВиК”, че до няколко часа водоподаването в Пловдив ще бъде нормализирано.

Аварията е регистрирана на сайта на водоснабдителното дружество в 10.30 часа. Прогнозата е, че ще бъде отстранена до края на работния ден.

Пред Радио Пловдив  управителя на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов обясни, че инциденътъте причинен от стротелната фирма, които изгражда нова улица в района. Спукана е една от най- големите тръби, която захранва разпределителната мрежа. Това е причината голяма част от източната част на града да е без вода. Налягането по високите етажи и в други части на Пловдив също е намалено. 

Инж. Гълъбов допълни, че ще се направи анализ на причините за инцидента и фирмата "Парсек", която работи на терен, ще си понесе отговорността за него.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Започва Есенният салон на изкуствата

20-ото издание на Есенния салон на изкуствата Пловдив стартира традиционно на 1 септември. Това е най-големият културен формат в града, който обединява множество фестивали и събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, кино, арт инсталации и други.  Тази година мащабният арт форум ще бъде открит от..

обновено на 01.09.24 в 16:43

В Трилистник празнуват с обновени улици

В село Трилистник приключи изграждането на канализация и обновяване на улици.  Изцяло обновени са водопроводната и канализационна мрежа, асфалтирани са улиците в селото, изградена е и пречиствателна станция.   Днес кметовете на „Марица“ и Трилистник Димитър Иванов и Мирчо Петров прерязаха лентата на мащабния инфраструктурен проект по време на..

публикувано на 01.09.24 в 16:42

Мъж рани двама с нож в Златоград

Мъж е задържан, след като нарани с нож двама души в Златоград, съобщи за БТА районният прокурор на Смолян Татяна Найденова. Тя посочи, че е образувано досъдебно производство и все още се установяват обстоятелства и се разпитват очевидци.  Единият от мъжете, след преглед в болница, е изписан за домашно лечение, а другият ще бъде и днес под..

обновено на 01.09.24 в 16:42

Плодовете и зеленчуците поевтиняват

Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се повиши с 0,15 на сто до 2,038 пункта, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.. Оранжерийните краставици поевтиняват с 6,3 на сто до 2,70 лева за килограм, докато доматите от..

обновено на 01.09.24 в 16:42

Двама представители на ДПС и на консултациите за РИК в Смолян

Двама представители на ДПС се явиха на проведените днес при областния управител на Смолян Захари Сираков консултации за състава на РИК. Наред с областния председател на ДПС Румен Пехливанов, на срещата в Областната администрация присъства Хари Малинов, представил пълномощно, подписано от Делян Пеевски.   Хари Малинов  каза, че е член е на местната..

публикувано на 01.09.24 в 13:57