Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС - Калояново прие рекордно голям бюджет за 2024г.

На извънредно заседание  Общинския съвет на Калояново прие бюджета на общината за тази година.

Тази година местната власт ще разполага с 18 351 413 лева е сумата е рекордна за общината.

"Бюджетът е балансиран, има повече средства и за капиталовата програма, която е в размер на над 3 656 000 лв., за читалищата са отделени 251 000 лв., а за спортните дружества 60 000 лв., коментира предсеталят на общинския съвет Младен Петров.

Този година са предвидени средства и за малките населени места, които във времето са били пренебрегвани.


БНР подкасти:

Още от категорията

Асеновград ще разполага тази година с рекорден бюджет

Общинският съвет на Асеновград прие бюджета на общината, който е в размер на 99 231 529 лв. „За“ гласуваха 24 съветници, 6 бяха „против“, а 3-ма се въздържаха. Отделно бе одобрена и инвестиционната програма за тази година. Близо 57 млн. лв. са делегираните от държавата дейности, а местните приходи са разчетени за над 42 млн. лв. Нов..

публикувано на 28.02.24 в 17:05

Арестуваха ревнивец, следил бившата си приятелка с GPS

Полиция и прокуратура арестуваха с повдигнато обвинение 24 годишен мъж, проследявал с GPS  бившата си интимна приятелка. Разследването започнало тази седмица след като тя  сигнализирала в "Икономическа полиция" с убеждението, че е постоянно следена и подозира бившия си.  Криминалистите организирали проучване и наблюдеение, при което установили, че..

публикувано на 28.02.24 в 15:57

Президентът на Словения Наташа Пирц Мусар посети Пловдив

Кметът Костадин Димитров се срещна с президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която е на посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата с кмета Костадин Димитров се обединиха около становището, че и Словения, и България, като членове на ЕС и НАТО, имат общи цели, сред които са евроатлантическата интеграция на..

публикувано на 28.02.24 в 15:34

Делото "Дебора" пак идва в Пловдив, внесоха новия обвинителен акт

Районната прокуратура на Стара Загора изпълни указанията и внесе в пловдивския Районен съд коригирания обвинителен акт срещу Георги Георгиев за причиняване на телесна повреда, принуда и закани с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова.  Първоначално от прокуратурата в Стара Загора твърдяха, че няма процесуални нарушения при изготвяне на..

публикувано на 28.02.24 в 14:19

Ремонт променя движението по две улици в „Тракия“ за близо месец

Временна организация на движението се въвежда от днес  до 20 март по ул. „Пеньо Пенев“ и ул. „Поручик Боян Ботев“ в район „Тракия“.  Това съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  Причината са строително-монтажни работи по изпълнение на проекта „Изграждане на нова улична мрежа със свързваща инфраструктура на..

публикувано на 28.02.24 в 14:10