Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина възрастната жена, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив

Починала в болницата е възрастната жена беше блъсната на пешеходна пътека в квартал „Захарна фабрика“ в пловдивския район "Северен". 

79-годишната жена бе пометена от лек автомобил „Мерцедес“ в момент, когато пресичала на маркировка тип „зебра“.

Колата е управлявана от 45-годишен мъж, чията проба за алкохол е отрицателна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опустошителна градушка удари Горна Арда

Градушка удари смолянското село Горна Арда и унищожи 90 процента от земеделската продукция. "Много са щетите по пътищата и земеделската продукция в селата от Горното  поречие на река Арда и най-вече в Горна Арда и Сивино. Много от пътищата са  свлечени, има и изкъртен асфалт от пороите“, каза  Мариана Цекова, заместник-кмет на Смолян...

публикувано на 24.07.24 в 20:54

Пожар избухна в изоставени лозя между Драгомир и Мало Крушево

Огнеборци от различни служби на пловдивската пожарна потушават пожар в изоставени лоза и стърнища между селата Драгомир и Мало Крушево.  Огънят е избухнал  около 13:00 часа между общините Съединение и Хисаря.  Няма опасност за населението.   Основна пречка при гасенето е силният вятър, който често мени посоката си. На терен са три трактора и..

обновено на 24.07.24 в 17:11

Д-р Сийка Димчева е уволнена като директор на РЗИ Пловдив

Директорът на РЗИ – Пловдив д-р Сийка Димчева е уволнена от поста. От здравното министерство информират, че поста й заема временно д-р Аргир Аргиров до провеждането на конкурс . Аргиров е общински съветник от ГЕРБ и бивш зам.-шеф на РЗИ в града. Д-р Димчева бе назачена за ръководител на здравната инспекция през 2021 година, заменяйки на..

публикувано на 24.07.24 в 17:03

Рокада в креслото на областния управител в Смолян

С решение на Министерския съвет от днес от длъжността Областен управител е освободен Румен Пехливанов. На негово място се връща предишният областен управител Захари Сираков.  Двамата си размениха официално местата на пети юли, когато се проведе официална церемония. Тогава областният председател на ДПС Румен Пехливанов бе официално представен на..

публикувано на 24.07.24 в 16:31

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево, стартира и дарителска акция

14 заявления за еднократна помощ от пострадали от огромния пожар в село Отец Паисиево са постъпили до момента в община Калояново, съобщи пред Радио Пловдив заместник-кметицата на общината Сузана Николова. Тя уточни, че най-сериозно е положението с младо семейство с дете на 1 година и 3 месеца, чийто дом е бил изпелелен, както и на майка с..

публикувано на 24.07.24 в 15:37