Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танц с кауза срещу рака на гърдата в Пловдив

9 зумба инструктори от Пловдив ще танцуват тази събота с кауза срещу рака на гърдата. За втора поредна година зумба общността не само в града под тепетата, но и в цяла България, ще се събере, за да помогне на каузата на фондация „Една от 8“ в борбата с тежкото онкологично лечение, което засяга всяка 22-ра жена у нас. 

Едновременно в 10 града в България, за втори пореден път, ще се проведе събитието Party in Pink™ Zumbathon®. То ще обедини всички лицензирани инструктори по зумба у нас. Мащабният проект има за цел най-вече да покаже осезаемо въздействие в борбата с рака на гърдата чрез набиране на средства и повишаване на осведомеността. Със събитието ще се  укрепи чувството за солидарност и споделена цел, показвайки подкрепата си към засегнатите от рак на гърдата и техните семейства. 

В Пловдив благотворителното зумба събитие ще започне в същия час, в който и в цялата страна – 14 ч. В него се включват 9 пловдивски зумба инструктори. Това са Лилия Тодорова, Катя Иванова – Кейт, Пепи Костадинова, Маргарита Веселинова – Маги, Катя Каралукова, Надя Димитрова, Надя Гаджева, София Арнаудова и Зорница Николова. Всеки от инструкторите ще представи по две свои зрелищни хореографии пред участниците в тренировката, като накрая ще има и специална изненада, разказа инструкторът Зорница Николова.

Всички средства, събрани в благотворителната инициатива отиват за каузата. В зависимост от даренията и нуждите на жените, борещи се с рака на гърдата, ще бъдат закупени различни неща - тюрбани, първични протези, специализирано бельо, психологическа подкрепа и др., обясни зумба инструкторът Лилия Тодорова.

Всъщност благотворителните каузи на зумба общността в Пловдив са традиция и винаги тръгват от някаква лична история. Преди няколко години пловдивските инструктори се обединиха в подкрепа на съпругата на свой колега, която също страдаше от онкологично заболяване, припомни Лили Тодорова. Тогава със събраните средства бе подпомогнато лечението на жената, която успя да пребори тежката диагноза. 

Тази година доста фирми подкрепят каузата, а за догодина инструкторите обмислят още по-мащабно събитие, за което ще поканят своите колеги, които правят други групови тренировки – пилатес, канго и др. 

"Защото заедно сме по-силни", категорични са пловдивските инструктори. 

Чуйте още в записа!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локо с първа загуба за сезона - 0:2 от "Левски"

"Локомотив" (Пловдив) загуби от "Левски" (София) в мач от третия кръг на Първа лига. “Черно-белите” отстъпиха с 0:2 на “сините” и допуснаха първа загуба в шампионата. В 9-та минута гостите успяха да открият резултата. Асими Фадига бе изведен на добра позиция фронтално срещу Луков и се разписа за 0:1. В 15-ата минута "Локомотив" беше близо до..

публикувано на 03.08.24 в 12:36

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

обновено на 02.08.24 в 21:23
Антъни Уджа и Андрей Йорданов с тежки контузии

Уджа е аут за половин година, Йорданов за 20 дни

По време на срещата с "Панатинайкос" двама от футболистите на "Ботев" (Пловдив) - Антъни Уджа и Андрей Йорданов, бяха принудително заменени заради контузии. След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около..

публикувано на 02.08.24 в 16:48

"Панатинайкос" изхвърли "Ботев" от Лига Европа

Гръцкият гранд "Панатинайкос" разби с 4:0 в реванша "Ботев" (Пловдив) и с общ резултат от 6:1 изхвърли пловдивчани от турнира Лига Европа. А лександър Йеремейеф отбеляза два гола за гърците, Антъни Уджа подложи гръб и си вкара автогол след удар на Юричич, който през второта част добави още едно попадение. Николай Минков удари греда преди почивката, а..

публикувано на 01.08.24 в 23:00

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11