Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Нечев в "Добро утро, ден"

| обновено на 03.03.24 в 09:53
Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

Гост в „Добро утро, ден“ тази седмица е художникът Румен Нечев. Роден е в Смолян, защото баща му е военен. 
Завършва художествената гимназия в Казанлък, следва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Графика“. 
По разпределение го изпращат като учител в Пазарджик, но не след дълго се мести в Пловдив и остава тук. 
Румен Нечев има над 30 самостоятелни изложби в България и в чужбина, както и участия в редица международни проекти, биеналета. Носител е на повече от 20 различни престижни награди за творчеството си. 


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Любомир Минчев

Докато кметът се страхува, могат да му заграбят властта

Докато кметът Костадин Димитров се страхува да каже личните си позиции, то малките групи в Общинския съвет в Пловдив ще имат власт. Това коментира журналистът Любомир Минчев след бала на ГЕРБ. Според него се образува втори център на власт и той е в редиците на общинската администрация – групата около Владимир Темелков, който по думите му е..

публикувано на 22.04.24 в 16:42

При повече внимание изборите 2 в 1 не са проблем

Голямото предизвикателство се пада за секционните избирателни комисии , които ще трябва да проведат два отделни избора и то при наличие на два отделни избирателни списъка . Това е така, тъй като е налице едно особено изискване за уседналост при гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Това заяви пред..

публикувано на 22.04.24 в 15:56

Оградата на Небет тепе да се премахне, експерти да кажат как

В петък НИНКН изпрати второ за изминалата седмица становище до община Пловдив, в което отново заяви, че металната ограда на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с Института и с Министерство на културата. От там обясниха, че общината не е искала инструкции и са против прехвърлянето на отговорност. Двете институции са категорични, че промяна..

публикувано на 22.04.24 в 12:06

Започва Европейската имунизационна седмица

Катедрата по епидемиология и медицина на бедствените ситуации и Катедрата по инфекциозни болести при МУ-Пловдив организират семинар, посветен на Европейската имунизационна седмица, която започва от днес. Гост-лектор ще бъде доц. Стефка Крумова. Тя е завеждащ националната референтна лаборатория „Морбили, паротит, рубеола“ към Националния център по..

обновено на 22.04.24 в 11:36
Кольо Парамов

Контролът на олигарсите върху политиците пречи за еврозоната

Контролът на олигарсите върху българските политици е фатален за влизането на страната ни в еврозоната. Това коментира икономическият експерт Кольо Парамов след изказването на управителя на БНБ, че България може да не приеме еврото от началото на следващата година. Той обясни, че именно те моделират и правят, така че да се стига до всички..

публикувано на 22.04.24 в 09:50