Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив изграждат умна фабрика за ел. продукти за 107 млн. лв

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи в Пловдив сертификат за приоритетен инвестиционен проект „Фабрика за асемблиране на ел. продукти ниско напрежение“.. Размерът на инвестицията на компанията е 107 млн. лв. и се предвижда разкриване на 110 нови работни места.

Инвестиционният проект е свързан с нова производствена база, в която ще бъдат внедрени последен клас технологии и ново оборудване, въглеродно неутрални строителни материали и използване на възобновяеми източници.

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на последен клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновяеми източници на енергия и др. Крайната цел е реализацията на „умна производствена сграда“.

На връчването на сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) присъства и изпълнителният директор на Тракия икономическа зона Пламен Панчев

„Работим целенасочено за това България да се утвърди като привлекателна дестинация за инвеститори с добри и предвидими условия. Подкрепяме и компаниите в страната да модернизират производствата си и да внедряват нови технологии“, коментира министър Стойчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Премиер и кмет търсят 53 млн. лв за щетите от наводненията в карловско

Осигуряването на близо 53 милиона лева за преодоляване на щетите от наводненията в карловските села преди две години ще бъде обсъдено на среща тази вечер в Клисура между кмета на община Карлово Емил Кабаиванов и премиера Димитър Главчев, който ще присъства на проявите за годишнината от Априлското въстание. Преди разговорите Кабаиванов отново..

публикувано на 30.04.24 в 13:57

Катастрофа с две коли и камион блокира трафика по АМ "Тракия"

Пътен инцидент на 84-я километър на магистрала „Тракия“ в платното в посока Бургас затруднява движението. Сблъскали са се два леки и един товарен автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.  По предварителна информация няма сериозно пострадали. Към мястото пътуват екипи на Пътна полиция, пожарната и..

публикувано на 30.04.24 в 13:54

Съдът решава дали да остави трима телефонни измамници в ареста

Пловдивският Районен съд ще гледа мерките за неотлонение на трима мъже, задържани за телефонни измами. Те успели да измъкнат от 4 възрастни жени сумата от 30 500 лева. „Ало“ измамниците действали на територията на Пловдив по схемата „оказване на помощ на полицията“. След подаден сигнал при спешната реакция на полицията тримата мошеници са..

публикувано на 30.04.24 в 12:12

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".  В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие..

публикувано на 30.04.24 в 11:12

Нов предавател излъчва програмата на Радио Пловдив в Асеновград

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

публикувано на 30.04.24 в 10:49