Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото за собствеността на Пловдивския панаир за началото на април

Отложено за началото на април  е делото за собствеността на Пловдивския панаир, което бе нарочено за разглеждане днес следобед в Софийския градски съд, съобщиха за Радио Пловдив от Министерството на икономиката. Причината за насрочването на нова дата на съдебния процес е необходимостта от представянето на допълнителни документи.

Министерството на икономиката и индустрията иска да възстанови 29 % от акциите на Международен панаир – Пловдив, които сега са на Община Варна, а преди години са били предоставени безвъзмездно от държавата.

Миналото лято икономическият министър  разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдвиския панаир. По-късно правителтелството му възложи да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес и бе предявен иск за признаване на собствеността на държавата върху акциите.

След заведеното от министър  Богдан Богданов дело  стана ясно, че до края на съдебния процес варненските акции на Панаира няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама възрастни в болница след катастрофи в Сопот и Дъбене

Два тежки пътни инцидента със сериозно пострадали възрастни хора са станали в Сопот и карловското село Дъбене тази сутрин. Около 9 ч. на главната улица в центъра на Сопот е била блъсната на пешеходна пътека 87-годишна жена от миниван Фолксваген, управляван от 82-годишен шофьор от столицата. Жената е в тежко състояние, с множество травми и е откарарана..

публикувано на 12.08.24 в 11:00

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата обеща да го поднови още днес

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се подменят..

публикувано на 12.08.24 в 10:15

Горещо в цялата страна, в Пловдив 37°

Новата седмица започва със слънчево време, а максималните температурите ще са с няколко градуса по-високи от последните дни и ще са между 34° и 39°. Жълт код за високи температури днес издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи з а цялата страна . Днес времето ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните райони -..

публикувано на 12.08.24 в 08:41

Протест пред парламента срещу политизацията на МВР

Полицаи от цялата страна се събират на протест в София. Пред сградата на Народното събрание те ще изразят недоволството си от: „безпрецедентен опит за употреба на министерството на вътрешните работи.“  Служителите на реда са категорични, че "МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки".  Очаква се на площада да се съберат не само служители..

обновено на 12.08.24 в 08:29

Военно занятие по алпийска подготовка в центъра на Смолян

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка. Военнослужещите ще разиграят занятието от 9 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян.  Ще бъдат демонстрирани алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”. Ще бъде показано алпийско оборудване и на въоръжение: АК, ПК, пистолет „SIG..

обновено на 12.08.24 в 08:28