Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават най-активните заведения за разделно събиране на отпадъци

В Малката базилика в ранния следобед ще се проведе първото награждаване на най-активните заведения, участващи в инициативата за разделно събиране и рециклиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове "ЕКОзвезди".

Съвместната инициатива на Община Пловдив и "Екопак България" споделя добрия пример на бизнеса в разделното събиране и рециклиране.

Участие в днешното събитие ще вземат представители на Община Пловдив и партньори на Екопак.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдът решава дали да остави трима телефонни измамници в ареста

Пловдивският Районен съд ще гледа мерките за неотлонение на трима мъже, задържани за телефонни измами. Те успели да измъкнат от 4 възрастни жени сумата от 30 500 лева. „Ало“ измамниците действали на територията на Пловдив по схемата „оказване на помощ на полицията“. След подаден сигнал при спешната реакция на полицията тримата мошеници са..

публикувано на 30.04.24 в 12:12

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".  В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие..

публикувано на 30.04.24 в 11:12

Нов предавател излъчва програмата на Радио Пловдив в Асеновград

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

публикувано на 30.04.24 в 10:49

Младежката структура на БСП - Пловдив с нов председател

Стефан Георгиев е новият председател на младите социалисти в Пловдив, избран единодушно.  От БСП – Пловдив, уточняват, че той досега е бил организационен секретар на структурата.  22-годишният социалист изучава финанси и работи като търговски представител в сферата на образованието.  На последните местни избори Стефан Георгиев бе кандидат за..

публикувано на 30.04.24 в 10:23

Последен ден за данъчните декларации

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчна декларация и плащанията по нея.   Данни за доходите си подават всички, които са се възползвали от данъчното облекчение за родители, имат хонорари или доходи от наем, както и други дейности.  Ако срокът се пропусне има санкции – те са различни и могат да бъдат само предупреждение, но за  дължимия..

публикувано на 30.04.24 в 10:10