Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Савина Петкова събира превозвачите за проблемите в градския транспорт

| обновено на 06.03.24 в 10:23

Среща с превозвачите за решаване на тежките проблеми в градския транспорт на Пловдив ще проведе тази седмица новият заместник-кмет в ресора Савина Петкова.

Повод за срочните действия е масовото недоволство на пловдивчани  от състоянието на автобусните превози и натрупаните крещящи проблеми в сектора.

„Транспортът в града все пак не е пълна катастрофа, както се преувеличава, но има проблеми и разбира се има много какво да се направи. Особено в пиковите часове, сутрин рано, по обед, когато се прибират учениците и късно вечер.  Също така неизпълнението на курсовете и разписанията. Това ще бъде подложено на строг контрол. В договорите с превозвачите все пак има достатъчно строги санкции при доказани нарушения“ – изтъкна Савина Петкова.

Сред краткосрочните мерки тя посочи отпадане на малките автобуси, спазване на разписанията и редовните курсове.  От друга страна, превозвачите се оплакват от липсата на достатъчно персонал и голямо текучество на кадрите, посочи още Савина Петкова.  

Общината има договор за въвеждането на т.нар. билетна система „Тикси“, която се очаква да заработи в средата на лятото.  Тя се въвежда поетапно, засега е в част от дейностите по „Синята зона“, но ще се ползва активно в градския транспорт.

Когато  системата започне да функционира напълно, ще може да се прецени адекватно какви ще са цените на билетите, редовността на курсовете и евентуална промяна на транспортната схема, защото и градът се промени много.  Тогава ще могат да се посочат и срокове за справяне с неуредиците.

Савина Петкова каза, че тъй като сега навлиза в сферата на дейността си и затова се нуждае от известно време за запознаване с конкретиката и всички детайли на проблемите.

Призовавам пловдивчани към още мъничко търпение. Това са неуредици, натрупани в последните 20-25 години и не могат да се изправят за няколко дни - апелира новият заместник кмет на Пловдив. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25