Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рязко поскъпват общинските жилища в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик сложи край на евтината продажба на общински жилища. 

Измененията в Наредбата за условията и реда да установяване на жилищните нужди за социално слабите хора, претърпя пълна редакция. 

От тук нататък, общинските жилища ще се продават на пазарни цени, като добросъвестните наематели, решили да закупят общинското жилище, в което живеят ще могат да получат отстъпка между 10 и 15 процента. 

Наемът на общинските жилища се вдига 2,5 пъти. Темата предизвика спор в общинския съвет, но решението е прието. 

Чуйте всички подробности в репортажа на кореспондента ни Невена Петрова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с  фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигато  заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38