Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рециклиада" организират в пловдивски район "Западен"

В събота, 9 март, в пловдивския район „Западен“ ще се проведе второ издание на инициативата „Рециклиада“. 

От 10.00 ч. до 16.00 ч. в парк “Ружа” гражданите ще имат възможност да върнат отпадъци от хартия и пластмаса. За първи под формата на акция ще се събира текстил, който ще се рециклира.

“Говорим за непотребен текстил, който може да се рециклира и да стане нещо друго. Ако донесете пластмаса или хартия, ще получите текстилна чанта като подарък, която е алтернатива на найлоновата торбичка", обясни пред Радио Пловдив кметът на района Тони Стойчева. 

В края на инициативата победителите от томболата ще получат като награди кошчета за разделно събиране на отпадъци.

"Резултатите от първата "Рециклиада" бяха много добри, много граждани и деца се включиха. Надявам се сега събитието да е още по-голямо", допълни кметицата.

Тони Стойчева каза, че се готви и детска "Рециклиада" за най-малките. 

Предвиждат се и разговори как да се развива и облагородява най-зеленият пловдивски район, както и той да бъде по-чист и подреден. 

Цялото интервю на Яница Марова с кметът на район "Западен" Тони Стойчева е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Борис Попиванов

Политиците са се примирили, че отиват на нови избори

Летните кризи в политическия живот у нас - разговор с доц. Борис Попиванов , политолог и преподавател в Софийския университет, за невъзможните ходове, които циклят в спиралата кабинет-избори-партии. Доц. Попиванов смята, че няма сигнали за положителен сценарий за реализация на правителство с третия мандат. "Би трябвало след провала на втория мандат..

обновено на 24.07.24 в 10:24

Българите избират между Турция и Гърция за почивки в чужбина

Изборът на българите, които почиват в чужбина, традиционно е разпределен между Гърция и Турция.Това зая ви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Весела Гюрова, учредител на сдружението "Бъдеще за туризма", която работи в голяма пловдивска туристическа агенция. „Последните няколко години се наблюдава изключително засилен..

публикувано на 24.07.24 в 10:10

Средното образование се нуждае от цялостна реформа

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региона на страната, лошо управление на политиките в образователната система. Това са само част от констатациите на одиторите на..

публикувано на 23.07.24 в 10:24

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00