Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят книгата "Тела и светове" в НБ "Иван Вазов"

Издателство „Ерове“ и Народна библиотека „Иван Вазов“ представят книгата „Тела и светове“ от проф. д-р Сергей Герджиков. Художествен експеримент на именития български учен философ ще събере почитателите му тази вечер от 18 часа в Конферентната зала на библиотеката в Пловдив. 

Най-новата книга на професор Герджиков „Тела и светове“ е сборник с художествени разкази.

В нея авторът изразява разбирането си, че тялото и светът, който то обитава са в неделим синхрон. Изменението на едното, води до неминуема промяна в другото.

Сергей Герджиков е доктор на философските науки, професор и дългогодишен преподавател по философия в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на над 140 научни трудове, множество монографии и научни статии, съставител и преводач на антологии по философия, автор на пътеписи, а от 2018 година и на разкази.

Проф. Герджиков се занимава през годините с писане, преподаване, пътешествия като природолюбител, археолог и социален изследовател на разликите в културите, както и с фотография. Книгите му са настолно четиво за студенти по философия като „Граници на науката“, „Хаос и ред след комунизма“, „ Де когито. Осмисляне на измисления свят“, „Дълбокото време“, антологията „Дзен майстори“, на която е преводач и съставител, „Японски дневник“,“ Японски загадки“ и много други.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изписват великденски яйца в Етнографския музей

Великденска работилница се провежда на Лазаровден и Цветница в Регионалния етнографски музей в Пловдив.  Майстор Светла Ракшиева ще въведе участницте в изкуството на писането на яйца. Участниците могат да изрисуват собствено яйце и да научат нови неща за неговата символика, традициите и различните начини на боядисване и изписване у нас и в чужбина...

публикувано на 27.04.24 в 10:29

Благотворителен бал помага на деца без родителска грижа

Историческият музей в Пловдив е домакин на благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство. Събитието се провежда за втори път и се организира от танцово студио "Magnifique" с ръководител Нора Маршаха и от екипа на музея с директор Стоян Иванов.  Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа на развитието чрез изкуство на..

обновено на 27.04.24 в 10:21

Концерти на ансамбъл "Иглика" днес и утре в Дома на културата

Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ отбелязва 75-годишен юбилей. В две поредни вечери на Лазоравден и Цветница танцовата формация ще представи на сцената на Дом на културата „Борис Христов“ разходка из България в танц и песен от любими за изпълнителите и публиката танцови произведения. В концертите участват настоящи и бивши възпитаници на..

публикувано на 27.04.24 в 09:39

Фестивалът за улични изкуства 6Fest отново е в Пловдив

14-то издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest стартира на Площад „Централен“ в Пловдив. Началото на форума поставят две циркови представления на формация Traviecirkus Duo  - Италия, Мексико, осъществяващо гастроли на 4 континента и El NoPalito Clown – моноспектакъл на Йолтик Лопес, основан на импровизация с публиката. Цирковият моноспектакъл..

публикувано на 27.04.24 в 09:33

„Талантите на Смолян“ завладяват Родопския драматичен театър

Фестивалът „Талантите на Смолян“ ще се проведе в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Организатори на събитието са Община Смолян, Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Целта на фестивала е да откликнем на потребностите за изява на..

публикувано на 27.04.24 в 09:25