Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 11.03.24 в 12:26 | Интервю

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече за богатството в различните му форми и измерения. Ще се запознаете с авторките на книгата и екипа, който стои зад всичко това.

Първоначално, идеята за създаването ѝ идва от Ваня Кънева, която е готова с една от главите, още преди това да се превърне в общ проект. Случайността се намесва и предопределя развитието на нещата. Но, както знаем случайността и неочакваното, винаги са следствие на дълга подготовка в миналото.

Книгата е разделена в три основни части, които са свързани с онези важни компоненти и стъпки в живота ни, онези три опорни точки, които ни водят към изобилието и богатството. Това са силата на рода и семейството, нашата собствена психическа устойчивост и съзидателен светоглед, и благоденствието като реалност, в която живеем.

„За да има всеки от нас, силата, светлината в себе си, за да разпери широко криле, първо е необходимо да има здрави корени, добре да познава рода си и своето семейство, и това е огромният принос на Аида към цялата сила, структура и полза на книгата. След което, всеки един от нас в своя психоемоционален свят в момента прави два избора - или да сме мрънкаци и недоволни, депресивни и други подобни или да бъдем съзидателни, градивни, вдъхновени, вдъхновяващи, за да се движим, да се разгръщаме, да представим най-доброто от себе си пред света и близките ни хора. И третата опорна точка е всичко свързано с изобилието“, казва Ваня Кънева.

„Ако разгърнете книгата ще видите, че ние не говорим за богатството в Дубай или в онзи аспект на съвременните инфлуенсъри, нито богатството, като изобилие от безкрайно много материални блага. Говорим за богатството и в този аспект, защото и това ни занимава, но най-вече богатството на духовните и душевните преживявания, които имаме. Богатството на цялото изобилие, което срещаме около нас, ние да го възприемем, като богатство. Всъщност, книгата е доста практична. Макар, че ние с Ваня приличаме на видни столични теоретици, ние всъщност сме пловдивски практици. Това е абсолютно вярно и всъщност, книгата изобилства от практики. Ние пресъздадохме в книгата най-добрите си практики, с които искаме да помогнем на хората, действително да минат от това мрънкащо състояние, за което говори Ваня към едно състояние на изобилие в съзнанието и в живота си. И двете се считаме за изобилни, наистина, във всеки един аспект и затова в моята глава аз вложих нещо, което не смятах да правя, изобщо. Сложих така наречените „визии“, които са основната практика в родовата работа и някои от най-силните благословии, които също са основна практика в родовата работа. И, вече, в трета глава посочваме какво е мъдро да се направи. Ваня, също, в нейната част от книгата, залага на тези неща - кои са практическите подходи към мислене за изобилие и с изобилие така, че на всички да ни прилегне това богатство“, разказва Аида Марковска.

Важно е да устояваме на провалите. Да можем да се въздигнем след тях, да вземем поуката, да си научим урока и да продължим напред. Важно е и да разширим съзнанието си и да излезем от това ограничение, че се занимаваме с творчество само, когато рисуваме, пеем и танцуваме. Когато правим шопска салата, също творим. Творим и когато подреждаме дома си, и когато подготвяме красив подарък за приятел. Творчеството е един от най-интересните, атрактивни и забавни пътища към богатството, въобще. Това е посланието и поканата на Аида Марковска и Ваня Кънева към всички, които ще дойдат на представянето на книгата в четвъртък и ще приветстват изобилието в живота си изобщо, защото „удобството от хубавия живот е за всички нас“, ще прочетете още на корицата на "Богатството ни приляга".

Аида Марковска и Ваня Кънева са гости в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57

"Велин Рок Блок" празнува своя 1500 брой в ефир

Най- дълголетното предаване за рок музика в българския радиоефир „Велин Рок Блок” ще празнува наживо на 30 януари. Празничното издание ще е четиричасово и рок маратонът ще започне, както обикновено, в 20 часа, но ще продължи още два екстра часа - до полунощ! Водещият проф. Велин Станев е поканил много и различни събеседници – личности,..

обновено на 30.01.24 в 06:22