Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението по Бетонния мост след нощния пожар

| обновено на 12.03.24 в 11:04

Около 7:30 часа бе възстановено движението по Бетонния мост в Пловдив, който беше затворен за движение около 3.30 часа заради гасене на пожар . 

Огънят е избухнал в необитаема сграда на бул. "Христо Ботев" 47 в близост до Бетонния мост и е бил потушен от шест екипа на пожарната и автомеханична стълба. 

Пожарът е унищожил близо 400 квадратни метра покрив. Още сутринта е извършен оглед на мястото. По случая е образувано досъдебно производство, което ще изяснява причините за запалването, съобщи директорът на РДПБЗН-Пловдив старши комисар Васил Димов.  

Сградата, която е бивш стол на БДЖ, не е имало електричество, но според ст. комисар Димов е имало следи от пребиваващи бездомници. По думите му там и преди е имало запалвания от клошари, но дали това е причината, ще изясни разследването, което работи по различни версии.

В момента сградата е собственост на НКЖИ, каза директорът на местния клон инж. Гошо Къчков. Тя е придобита по процедурата "дълг срещу собственост" от БДЖ. Според инж. Къчков, постройката не се използва, но е била в добро състояние. След като приключи досъдебното производство ще стане ясно какво ще се случи с нея. 

Къчков добави, че няма информация дали тя ще пречи на ремонта на Бетонния мост или не, тъй като не е уведомен за това. По думите му независимо дали ще се ремонтира или ще бъде съборена, за това ще са необходими доста средства, които трябва да бъдат осигурени от НКЖИ. 

По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Пожарът край Стрелча е локализиран, остават дежурни екипи през нощта

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран, но гасителните действия продължават вече втори ден. Неутрализират се локални огнища в ограничения от изградените просеки периметър.  Поне 400 декара смесена гора е напълно опожарена, но все още не е ясен размерът на засегната от огъня горска площ.  Пожарът е овладян и локализиран в един..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Авария на далекопровод подпали гората над Сестримо

Пожар е възникнал в района на просека се под далекопровод за високо напрежение в землището на село Сестримо.  На място са изпратени екипи на местното горско стопанство, на пожарната в Белово и хора от населеното място, които да го загасят.  Предполага се, че е възникнал от авария на трасето за пренос на електричество. 

публикувано на 17.07.24 в 17:19

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

публикувано на 17.07.24 в 15:36

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09