Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян започва издаването на безплатни ски карти за деца

| обновено на 20.03.24 в 15:22

От днес в Община Смолян започва издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в курорта Пампорово. Безвъзмездно могат да се ползват всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта.

Право на свободен достъп до лифтовете в курорта имат всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 г., обучаващи се в училищата на община Смолян, и техните отговорници – възпитатели или учители. Безплатното ползване на въжените линии за най-малките скиори е съгласно подписано споразумение между „Пампорово“ АД и Община Смолян. 

Съвместната инициатива  „Спортът – начин на живот“ се изпълнява за десета поредна година, като стимулира популяризирането на зимните спортове сред децата. За втора поредна година свободният достъп за ученици важи за всички лифтове в Пампорово, уточниха от "Пампорово" АД. 

Родителите, които искат тяхното дете да ползва безплатно въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде издадена безплатна поименна карта. 

Картите се издават от днес, а родителите трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията в курорта.  

Падналият през последните дни нов сняг в Пампорово дава основания да се прогнозира, че ски сезонът ще продължи и през първата седмица на април, коментират от дружеството. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28