Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови протести с искане за справедливост за убития Митко

| обновено на 26.03.24 в 15:44
4
Протест на жители на Цалапица пред прокуратурата в Пловдив
Снимка: Радио Пловдив, Даниела Добрева

С викове „Мафия“ стартира протестът на близките на убития Димитър Малинов от Цалапица пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Петнайсетина души с плакати и портрета на убитото 24-годишно момче поискаха среща с ръководството на прокуратурата, но според майката Атанаска Бакалова днес такава среща им е била отказана. Причината била, че приемният ден на прокуратурата бил утре.

 Хората питат защо Окръжна прокуратура е разделила делото за убийството на две и част от материалите в момента са в Районния съд, където днес ще се гледа разпоредителното заседание по делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.

„Има противоречиви показания и на Борислав, и на Валентин. Кой удари Митко, кой го изкара от дома ни?“, пита непрекъснато майката. По думите й двамата братя Динкови са съучастници в убийство и обвинението им трябва да бъде променено. 

„Искаме да бъдат качествено разпитани. Те са разпитани само в прокуратурата. Искаме да влязат психолози и криминалози и да разпитат всички наново. Защото всички те лъжат, за да измъкнат техните приятели от това, което се случва в момента“, категорична е Атанаска Бакалова. 

 „Рангел каза ,че не е нанасял нито един удар в главата на Митко, а само в тялото и торса. Има разминаване с показанията на близнаците. Борислав Динков казва, че Рангел е ударил два удара ъперкът Митко в лицето. Рангел не е боксьор и не е тренирал никога бокс. Настояваме за нов следствен експеримент, защото мястото, което те показват е друго“, посочи тя. 

„Борислав е признал, че е видял как се убива приятелят му. А другият е занесъл кирка и лопата и е имал в себе си два телефона. Защо не е подал информация в Спешна помощ“, пита още тя.

 В 12.30 ч. започна втори протест пред Съдебната палата, където Районният съд ще гледа делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Самото дело започва в 13:30 ч. отново с разпоредително заседание заради нов съдебен състав.


Пред Съдебната палата недоволните отново скандираха Справедливост за Митко и „Аз съм Митко и няма да мълча“. Те настояха делото днес да бъде отложено до провеждане на следствен експеримент и качествени разпити на Бизюрев и Близнаците или да бъде прекратено и обединено с делото за убийство в Окръжна прокуратура.

Хората искат справедливи присъди за убийците на 24-годишния Димитър Малинов.


Протест на хората от Цалапица пред Съдебната палата в Пловдив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Опустошителна градушка удари Горна Арда

Градушка удари смолянското село Горна Арда и унищожи 90 процента от земеделската продукция. "Много са щетите по пътищата и земеделската продукция в селата от Горното  поречие на река Арда и най-вече в Горна Арда и Сивино. Много от пътищата са  свлечени, има и изкъртен асфалт от пороите“, каза  Мариана Цекова, заместник-кмет на Смолян...

публикувано на 24.07.24 в 20:54

Пожар избухна в изоставени лозя между Драгомир и Мало Крушево

Огнеборци от различни служби на пловдивската пожарна потушават пожар в изоставени лоза и стърнища между селата Драгомир и Мало Крушево.  Огънят е избухнал  около 13:00 часа между общините Съединение и Хисаря.  Няма опасност за населението.   Основна пречка при гасенето е силният вятър, който често мени посоката си. На терен са три трактора и..

обновено на 24.07.24 в 17:11

Д-р Сийка Димчева е уволнена като директор на РЗИ Пловдив

Директорът на РЗИ – Пловдив д-р Сийка Димчева е уволнена от поста. От здравното министерство информират, че поста й заема временно д-р Аргир Аргиров до провеждането на конкурс . Аргиров е общински съветник от ГЕРБ и бивш зам.-шеф на РЗИ в града. Д-р Димчева бе назачена за ръководител на здравната инспекция през 2021 година, заменяйки на..

публикувано на 24.07.24 в 17:03

Рокада в креслото на областния управител в Смолян

С решение на Министерския съвет от днес от длъжността Областен управител е освободен Румен Пехливанов. На негово място се връща предишният областен управител Захари Сираков.  Двамата си размениха официално местата на пети юли, когато се проведе официална церемония. Тогава областният председател на ДПС Румен Пехливанов бе официално представен на..

публикувано на 24.07.24 в 16:31

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево, стартира и дарителска акция

14 заявления за еднократна помощ от пострадали от огромния пожар в село Отец Паисиево са постъпили до момента в община Калояново, съобщи пред Радио Пловдив заместник-кметицата на общината Сузана Николова. Тя уточни, че най-сериозно е положението с младо семейство с дете на 1 година и 3 месеца, чийто дом е бил изпелелен, както и на майка с..

публикувано на 24.07.24 в 15:37