Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите на ДАИ започват безсрочна ефективна стачка

| обновено на 27.03.24 в 10:35
2
Снимка: Елена Крушкова, Радио Пловдив

Безсрочна ефективна стачка започват служителите от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“  в Пловдив. 

Така те се включват в стачните действия на работещите във всички териториални поделения на агенцията за увеличение на заплатите с 30% и уеднаквяване на възнагражденията на изпълняващите една и съща длъжност, съобщи за Радио Пловдив председателят на Стачния комитет и председател на Фирмена синдикална организация към КТ „Подкрепа“ Александър Иванов.

Той поясни, че служителите ще бъдат на работните си места, но ще намалят по своя преценка обема от работа си, обслужването на клиенти, издаването на административни актове и документи, като минимума е една услуга.  

Протестът ще засегне в  голяма степен и изпитите на кандидат-шофьорите за придобиване на правоспособност за управление на МПС. 

По думите на Иванов, провеждащите практическия изпит ще трябва да изпитат минимум един курсист, а на теоретичния да се изпита минимум една група. Другите кандидат-шофьори ще бъдат отложени за друга дата. 

Иванов призова за разбиране гражданите и допълни, че служителите в ДАИ са били излъгани от ресорното министерство след протестите им миналата година, а стачното им споразумение не е изпълнено до момента. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Обилни валежи в Пазарджик, Смолян и още 6 области

За днешната сряда е обявен жълт код за обилни валежи в областите Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. В по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 22.05.24 в 07:08

В УМБАЛ "Св. Георги" спасиха живота на две бременни жени с тежки усложнения

Две бременни пациентки с тежки усложнения и опасност за живота са спасени в  Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Едната жена е от Пловдив, другата от Смолян и вече са вън от опасност, благодарение на екипите от гинеколози,  анестезиолози и реаниматори, съобщават от лечебното заведение.  И  двете бъдещи..

обновено на 22.05.24 в 06:55

В Асеновград решават за двойно увеличение на туристически и други такси

Община Асеновград предлага почти двойно да бъдат увеличени таксите за вход в емблематични туристически обекти. Предложението ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент.  То предвижда за вход в Асеновата крепост да се плаща 8 лева, вместо досегашните 4, а за пещерата Добростански бисер – 9, вместо досегашните 5 лева. Вдигат се също..

обновено на 22.05.24 в 06:55

На полигона в Анево унищожават бракувани боеприпаси

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ – Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево.  От община Сопот уточняват, че утилизацията ще стане от 9.00 до 15.00 ч. и напомнят, че за това време се забранява влизането на хора, животни и техника в района. 

обновено на 22.05.24 в 06:54

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50