Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 10 дни затварят кръстовище в район „Южен“

| обновено на 02.04.24 в 06:59

Кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ с улиците „Никола Димков“ и "Поручик Въльо Стефов" се затваря за движение за 10 дни, съобщават от кметството на район „Южен“. Причината е изграждането на Южния обходен колектор, който е част от проекта за реконструкция и доизграждане на ВиК-мрежата на града, който се изпълнява от "ВиК“ - Пловдив. Работата по проекта продължава повече от година и трябва да приключи до края на 2024 г.

Целият обходен колектор е дълъг над 12 км и обхваща части от районите „Централен“, Западен“ и „Южен“. Тръбата ще мине от кръстовището на "Пещерско шосе" по ул. "Царевец“, по ул. "Модър“ покрай Транспортна болница, по бул. "Александър Стамболийски“ и ул. "Нестор Абаджиев“ в район "Тракия“, за да се включи в пречиствателната станция.

В район „Южен“ по бул. „Александър Стамболийски“ досега е асфалтиран само участък от над 150 метра между улиците „Димитър Талев” и „Стефан Стамболов”.

Кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ с улиците „Никола Димков“ и "Поручик Въльо Стефов" е много натоварено, затова се очаква затварянето му за движение да доведе до нови задръствания в квартала.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха осем пияни шофьори през уикенда в Пловдив

Осем шофьори попаднаха в полицейския арест през уикенда по време на осъществения пътен контрол. Петима от нарушителите са били засечени в Пловдив, а останалите трима – в близки населени места. Мъртво пиян шофьор е заловен от пътни полицаи на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в областния град. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3..

публикувано на 22.04.24 в 11:57

Започва Европейската имунизационна седмица

Катедрата по епидемиология и медицина на бедствените ситуации и Катедрата по инфекциозни болести при МУ-Пловдив организират семинар, посветен на Европейската имунизационна седмица, която започва от днес. Гост-лектор ще бъде доц. Стефка Крумова. Тя е завеждащ националната референтна лаборатория „Морбили, паротит, рубеола“ към Националния център по..

обновено на 22.04.24 в 11:36

Предлагат двойно намаление на заплатите на съветниците в Пазарджик

   В общинският съвет в Пазарджик е внесено предложение - общинските съветници да получават 20 процента от размера на кметската заплата, а не предвидените към момента 45 процента. Ако предложението бъде прието, то месечните възнаграждения съветниците в местния парламент, няма да нахвърлят 1000 лева.  Темата стана актуална, след като общинските..

публикувано на 22.04.24 в 11:12

Промяна в маршрута на автобуси 27

Заради продължаващата реконструкция на "Рогошко шосе“ в участъка от землището на Пловдив до разклона за Рогошките гробища от днес се налага частично изменение в маршрута на автобусна линия №27 от градския транспорт.  За това предупредиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“. В делничните дни последната спирка ще е..

публикувано на 22.04.24 в 07:33

Според Асен Василев в ПВУ има проект за градска железница в Пловдив

"Съпредседятелят на “Продължаваме промяната” Асен Василев опроверга  твърдение на бившия вицепремиер Атанас Пеканов, че в ПВУ няма проект за градска железница в Пловдив" - заявиха в съобщение от пресцентъра на партията.  Асен Василев казва: ”Учуден съм, че Атанас Пеканов, който два пъти е бил министър, отговарящ за Плана за възстановяване..

обновено на 21.04.24 в 20:21