Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкуство и образование в подкрепа на лишените от свобода


Фондация "Кураж", заедно с партньори от Финландия и Италия, представиха в Пловдив финално събитие по Проект "Ескейп". Проектът помага на лишени от свобода да се интегрират в обществото, чрез средствата на изкусвото, и чрез образование. За ефективността на проекта и методите, разказва председателя на Фондация "Кураж" - Лучия Велева. 

"Хубавото е, че подхода, който нашите партньори видяха, подхода на форум театър, бе приет изключително добре от всички. Предвиждаме разработка и на нов проект, който да предложим, по покана, която е в началото на месец май, и вярваме, че ще успеем!", казва Лучия Велева.

Подробности чуйте в прикаченото аудио.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тома Спространов- как рокендрола покори Пловдив

 12 април 1954 е рожден ден на рокендрола, защото на тази дата американският певец Бил Хейли записва тоталния хит  Rock Around the Clock. По този случай се свързах по телефона с радиолегендата Тома Спространов. -Здравей, Томи! Честит рожден ден на рокендрола! Това е една прекрасна дата, която е дала началото на едно невероятно успешно течение във..

публикувано на 12.04.24 в 17:55

В "Срещите" за светлината в нас, магията на Пловдив и Бог

С Александър Секулов говорим по новата му книга "Възхвала на провинцията" - за Пловдив, който като всеки античен град превръща Бог в приятел.  А какво е Бог? "Възможност на човека да разговаря със себе си. Бог не е дума а тишина", казва Секулов. Бъдете със "Срещите". Интересно е!

публикувано на 12.04.24 в 10:20

Абстрактни „Вдъхновения“ на Васил Тенев в Пловдив

В Градската художествена галерия в Пловдив се открива самостоятелната изложба „Вдъхновения“ на Васил Тенев. В нея художникът е включил най-новите си живописни творби, които е рисувал специално за изявата си в галерията на ул.“Княз Александър I“ №15. Авторът е верен на пристрастието си към абстракцията, в която композиционно вплита декоративна..

публикувано на 12.04.24 в 06:43

Б.Т.Р. на пловдивска сцена довечера

Една от най-известните български рок групи Б.Т.Р. гостува в Пловдив. Концертът е от 21 часа на сцената на Plovdiv Event Center. Почитателите на емблематичната група ще чуят на живо песните, които оставят следа в музикалния живот на България. И макар да носят името на бойна машина, най-голяма сила на рок-бандата Б.Т.Р. е музиката, която разказва за..

публикувано на 12.04.24 в 06:39

Художници-педагози от Пловдив гостуват с изложба в Смолян

В Художествената галерия в Смолян ще бъде представена гостуваща изложба " Човек и пространство " на преподавателите от Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив. Изложбата е на творчестоко обединение „Collegium pro arte+”, а в експозицията са включени творби на 20 преподаватели. В творбите си те пресъздават своето разбиране за..

публикувано на 12.04.24 в 06:24