Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кирил Вътев идва на земеделски форум в Старосел

Бъдещето на индустрията за преработка на плодове и зеленчуци ще бъде обсъдена на форум в Старосел. 

Акцент в дискусиите ще е проектът за нов Закон за търговия със земеделска продукция и храни, както и изменението в Стратегическия план в подкрепа на производителите на плодове и зеленчуци. Тема на разговор ще бъдат и отдаването на площи от националния земеделски фонд и напояването. 

Предстои да бъдат обсъдени още предложенията на бранша за промени в закона за поземлените отношения, подготовката на нов закон за коопериране в България.

Форумът ще бъде открит от министъра на земеделието в оставка Кирил Вътев. 

Той събира на едно място преработвателите на плодове и зеленчуци, производителите на суровини, институциите, определящи политиките за развитие на сектора, работодателски и браншови организации, доставчици на продукти и услуги в сферата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрище се прекланя пред героите от Априлската епопея

С празнично шествие, молебен и национален митинг - заря в Панагюрище ще бъде отбелязана 148-та годишнина от избухването на Априлското въстание. Това е кулминацията на националните тържества, посветени на Априлската епопея В шествието от Историческия музей до площад „20-ти април“ ще бъдат издигнати портретите на героите от Четвърти революционен..

обновено на 01.05.24 в 07:09

Засилени мерки за сигурност за реванша между "Ботев" и ЦСКА на Колежа

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес реванш от полуфиналите за Купата на България  ще се играе  от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев", а Радио Пловдив ще го предава на живо. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0 и гледат смело към..

обновено на 01.05.24 в 07:09

Вицепрезидентът ще посети Първомай за празника на града

1-ви май е празник на град и община Първомай. Гост на тържествата ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще открие 51-то издание на Майските културни тържества в града. Кметът Николай Митков ще  връчи Знака на Първомай на представители на местни фирми.  Празничната програма продължава с веселие на открито с концерт на танцова формация „Елика“...

обновено на 01.05.24 в 07:08

Базар "Капана" отваря с четири благотворителни каузи

Днес се открива великденското издание на базар „Капана“, което се провежда на пешеходния мост до Централна Поща в Пловдив. В него своите ръчно изработени изделия представят 85 творци. Базар „Капана“ продължава до 6 май, а от 9-ти до 12 май на същото място ще се проведе Капана Фест, с множество концерти на откритите сцени. Идеята на..

обновено на 01.05.24 в 07:08

В Клисура почетоха героите на Априлското въстание

Клисура е гордост, достойнство, копнеж и ентусиазъм. Непоклатима решимост срещу несвободата, потисничеството и безправието. Това каза в словото си по повод 148 години от избухването на Априлското въстание служебният министър-председател Димитър Главчев. Той прие почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "20 април" в града. Десетки..

публикувано на 30.04.24 в 22:39