Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65 компании участват в Деня на кариерата в ПУ "П. Хилендарски"

Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

Ден на кариерата ще се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Форумът, на който бизнесът ще се срещне лично и на място със студентите, ще бъде открит в 10:30 часа в Нова сграда на висшето училище.

Организатори са Университетски център за кариерно развитие, Студентски съвет на ПУ и студентските клубове: "Приобщаващо образование", "Есетра", "Психология", "Млад педагог", "Лидерство в образованието", "Клуб на предприемача", "Клуб на мениджъра".

Над 65 водещи социално отговорни компании в България ще представят работодателската си марка и ще презентират стажантски програми и свободни работни позиции в групови и индивидуални работни ателиета.

Компаниите са от секторите: образование, информационни технологии, финанси, човешки ресурси, МВР, туризъм, социални дейности, психология, икономика, услуги в обществения сектор, производство и дистрибуция, електроника и други.

Проф. Дора Лефтерова, директор на Университетския център за кариерно развитие, подчерта в предаването "Точно днес", че това е традиционно събитие за вуза, но днешният ден е малко по-различен. 

"Директори и началници на работодателски организации ще дойдат лично да се срещнат със студентите. Представят работни позиции както за почасова, така и за сезонна, и за постоянна работа за студентите в различни сфери. Студентите сами избраха работните ателиета и поискаха да се срещнат с определени работодателски организации", обясни тя.

Сред желаните срещи са с РУО - Пловдив, Комплексът за социални услуги, Клубовете на предприемача, мениджъра, киберклуба, вътрешния ред и защита на населението. 

ПУ "Паисий Хилендарски" представя и една от университетските електронни платформи за кариерно развитие на студентите. 

Елена Крушкова разговаря по темата с проф. Дора Лефтерова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари Веселин Станчев и Найден Пъджев, арестувани за документна измама с фиктивни процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.   Разследването е започнало след сигнал от пациентка, която видяла в медицинското си досие, че има рехабилитационни процедури, които..

обновено на 11.07.24 в 13:35

ДПС без Делян Пеевски искат организации в Пловдив и Смолян

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян и Младежката им организация. По- късно същата декларация бе подкрепена и от ръководствата на Движението в пловдивските общини "Марица", "Родопи", Асеновград, Сопот,  Карлово, Калояново,  Куклен и Кричим.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се проведе протест, с който  граждани поискаха оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Възобновиха чистенето на река Марица, изграждат подходи

Почистването на река Марица е възобновено след като по препоръка на еколозите беше спряно за близо два месеца,  съобщи за Радио Пловдив лесовъдът и отговорник на обекта от фирмата изпълнител Николай Талигаджиев. Той уточни, че от днес започва изграждането на подходи за влизане на техниката,  която да премахне растителноста около островите в..

обновено на 11.07.24 в 11:12
Иво Инджов

Конфликтът в ДПС се задълбочава

Началото на края в ДПС започна преди около седмица, когато станаха ясни разделителните линии между Доган и Пеевски и техните два лагера. Това коментира политологът Иво Инджов в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Според него в момента конфликтът се задълбочава и върви към окончателна развръзка, чиито контури ще бъдат очертани до края на..

публикувано на 11.07.24 в 10:49