Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Умните и красивите" са оказаха част от най- мрачното статукво

Всичко започна с една епична лъжа от юни миналата година, лъжата, че ПП и ДБ са силата, която може да донесе промяната. В момента, в който те влязоха в съюз с ГЕРБ и Делян Пеевски на практика предпоставиха ситуацията такава, каквато е днес, коментира журналистът и активист на БСП Александър Симов.

Отсякъде хвърчат бомби и холивудкси пиратки, в които ПП -ДБ искат да се изкарат жертви, а те не са - те са съучастниц, категоричен е Симов.

"Паралелната държава в България досега си имаше управление и разпадането на това управление предизвиква тези процеси".

Според Симов, когато БСП беше коалиционен партньор с ПП-  ДБ е имало принципна основа  -  ГЕРБ и ДПС да бъдат поставени в опозиция и моделът да бъде разграден.  След това ПП - ДБ по най- подлия начин са предали протестите от 2020 г.

ПП - ДБ заявиха, че "моделът Борисов" не съществува, но това се оказа една лъжа. Сега една от сюжетните линии показва, че през цялото време те са били дебнати, дадена им била възможност да преядат с власт, да надебелеят в корупционните схеми и да бъдат ударени преди изборите.

Александър Симов заяви, че ДАНС в момента се употрябава в политическата битка, но тези, срещу които се употрабява "по никакъв начин не можем да им дадем сертификати за невинност". Защото, според него е ясно, че и в поведението на Живко Коцев, и в това на бившия вътрешен министър Бойко Рашков има нещо притеснително. 

"Посочете ми някой друг, на който на рождения му ден ходят видни контрабандисти".

Виждаме как в задкусилието върви процес на разчистване на семетки и смятам, че ситуацията е леко безнадеждна. Има битка между лошите кой да надделее, битка между двете фракции на мафията, които си имаха управление до вчера. 

Симов посочи, че ДАНС може би заслужават да бъдат похвалени за тази акция, но въпросът е защо сега. Къде са спали доскорошният премиер Денков и остналите, които също могат да контролират ДАНС. Според Симов случващото се сега променя и разказът за сглобката по съвършено различен начин. Това не е историята на романтичното управление, кето иска да осигури светло бъдеще, а криминален роман, подобен на "Кръстника". 

Александър Симов прогнозира, че изборите ще доведат до промяна и разместване на пластове. 

По думите му след серията от трудни периоди БСП ще тръгне нагоре. Ние никога не сме управлявали с ГЕРБ, за разлика от "умните и красивите, които се оказаха част от най- мрачното статукво в България", каза  журналистът.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Искаме оставката на инспектор Красимир Нешев от Пловдив

Искаме да има някакво наказание и ако се налага, и оставката на инспектор Красимир Нешев , заяви  пред Радио Пловдив  Диана Русинова  от Европейския център за транспортни политики.  Тя коментира тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха двама души, а други трима са в болница.  Русинова определи като възмутителна  реакцията..

обновено на 14.05.24 в 16:15

Младите шофьори са с фатално самочувствие, без опит и умения

Катастрофата на бул. "Руски" зададе за пореден път въпроси, на които все още няма еднозначен отговор. Защо отново говорим за висока скорост, която води толкова бързо до трагичната загуба на човешки живот?  Има ли противодействие срещу видеоклиповете в социалните мрежи, които създават един нов, различен начин на подражание и развиват..

публикувано на 14.05.24 в 16:14

Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и изменение на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от дейностите ще гласува на предстоящата сесия Пловдивския общински съвет. Съветниците трябва да одобрят преразпределение на финансовата рамка на града за малко над 2 милиона 45 000 лева. Това се налага..

обновено на 14.05.24 в 15:31

Пловдив е сред най-опасните градове за катастрофи!

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“.  Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива..

публикувано на 13.05.24 в 15:57

До края на 2024г. фасадата на Хуманитарната ще е ремонтирана

"Ремонтът на покрива на Хуманитарната гимназия в Пловдив ще се прави през лятото, каза кметът на район "Централен" Георги Стаменов.  Ще се ремонтира и таванът на четвъртия етаж на сградата. След това проектът трябва да бъде отчетен пред Министерството на културата и оттам да възстановят част от сумата. "Средствата, които са ни необходии за..

обновено на 13.05.24 в 10:56