Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Умните и красивите" са оказаха част от най- мрачното статукво

Всичко започна с една епична лъжа от юни миналата година, лъжата, че ПП и ДБ са силата, която може да донесе промяната. В момента, в който те влязоха в съюз с ГЕРБ и Делян Пеевски на практика предпоставиха ситуацията такава, каквато е днес, коментира журналистът и активист на БСП Александър Симов.

Отсякъде хвърчат бомби и холивудкси пиратки, в които ПП -ДБ искат да се изкарат жертви, а те не са - те са съучастниц, категоричен е Симов.

"Паралелната държава в България досега си имаше управление и разпадането на това управление предизвиква тези процеси".

Според Симов, когато БСП беше коалиционен партньор с ПП-  ДБ е имало принципна основа  -  ГЕРБ и ДПС да бъдат поставени в опозиция и моделът да бъде разграден.  След това ПП - ДБ по най- подлия начин са предали протестите от 2020 г.

ПП - ДБ заявиха, че "моделът Борисов" не съществува, но това се оказа една лъжа. Сега една от сюжетните линии показва, че през цялото време те са били дебнати, дадена им била възможност да преядат с власт, да надебелеят в корупционните схеми и да бъдат ударени преди изборите.

Александър Симов заяви, че ДАНС в момента се употрябава в политическата битка, но тези, срещу които се употрабява "по никакъв начин не можем да им дадем сертификати за невинност". Защото, според него е ясно, че и в поведението на Живко Коцев, и в това на бившия вътрешен министър Бойко Рашков има нещо притеснително. 

"Посочете ми някой друг, на който на рождения му ден ходят видни контрабандисти".

Виждаме как в задкусилието върви процес на разчистване на семетки и смятам, че ситуацията е леко безнадеждна. Има битка между лошите кой да надделее, битка между двете фракции на мафията, които си имаха управление до вчера. 

Симов посочи, че ДАНС може би заслужават да бъдат похвалени за тази акция, но въпросът е защо сега. Къде са спали доскорошният премиер Денков и остналите, които също могат да контролират ДАНС. Според Симов случващото се сега променя и разказът за сглобката по съвършено различен начин. Това не е историята на романтичното управление, кето иска да осигури светло бъдеще, а криминален роман, подобен на "Кръстника". 

Александър Симов прогнозира, че изборите ще доведат до промяна и разместване на пластове. 

По думите му след серията от трудни периоди БСП ще тръгне нагоре. Ние никога не сме управлявали с ГЕРБ, за разлика от "умните и красивите, които се оказаха част от най- мрачното статукво в България", каза  журналистът.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Румен Пехливанов управлява Смолянска област от днес

Новият областен управител на Смолян Румен Пехливанов днес встъпва в  длъжност днес. Той бе назначен на поста с решение на служебното правителство в сряда и заменя на поста Захари Сираков. Пехливанов е икономист по образование и има дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е кмет на община Рудозем от ДПС , а между 2003 г. и..

обновено на 05.07.24 в 08:53
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58