Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Цонев за 14-ото издание на 6Fest в Пловдив

Днес в предаването Клуб "Неделя" наш гост бе Момчил Цонев - организатор на Фестивала за улични изкуства 6Fest. Събитието е емблематично за нашия град. Тази година предстои 14-ото му издание, като за първи път има и отделна градска програма от събития, които ще се провеждат в партньорски локации като галерии, читалища и арт центрове. За Радио Пловдив Момчил Цонев сподели, че  програмата е изключително богата и разнообразна и с много сериозно международно участие. 6Fest стартира на 27 и 28 април с първите си събития от уличната програма с участието на цирковата формация Traviecircus Duo (Италия/ Мексико) и Театрална формация „Сенджу“ (България), чиито представления са по техниката на японската марионетна система на куклен театър „Такеда“.

На 9 май паралелно ще се случи и третото за Пловдив издание на събитийния формат „Нощ на историите“. В ролята на разказвачи на истории за Пловдив ще чуем представители на Регионален археологически музей, Регионален исторически музей и Общински институт „Старинен Пловдив“. Събитието е с начален час 19:00 ч. в клуб „Fargo“  и с вход свободен.

От 10 до 12 май са концентрирани повечето събития от основната улична програма на 6Fest, както и паралелната градска програма. Фестивалното издание тази година е мултижанрово и ще представи цирк, огнено изкуство, съвременен танц, музика, а очакваните международни гости са от Европа и Южна Америка. 

Актуална информация за предстоящия Фестивал за улични изкуства 6Fest ще бъде публикувана в специалните Facebook събития:

за 27 и 28 април

https://www.facebook.com/events/411819678100276/ ,

за „Нощ на историите за Пловдив“ на 9 май

https://www.facebook.com/events/335095079093434/ ,

за 10, 11 май и 12 май

https://www.facebook.com/events/285061127657754/ .

За пета поредна година фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив. 

Подробности за програмата, както и любопитна информация за някои от участниците, сподели днес в ефир самият Момчил Цонев. Разговорът с него е достъпен в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Антъни Уджа и Андрей Йорданов с тежки контузии

Уджа е аут за половин година, Йорданов за 20 дни

По време на срещата с "Панатинайкос" двама от футболистите на "Ботев" (Пловдив) - Антъни Уджа и Андрей Йорданов, бяха принудително заменени заради контузии. След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около..

публикувано на 02.08.24 в 16:48

"Панатинайкос" изхвърли "Ботев" от Лига Европа

Гръцкият гранд "Панатинайкос" разби с 4:0 в реванша "Ботев" (Пловдив) и с общ резултат от 6:1 изхвърли пловдивчани от турнира Лига Европа. А лександър Йеремейеф отбеляза два гола за гърците, Антъни Уджа подложи гръб и си вкара автогол след удар на Юричич, който през второта част добави още едно попадение. Николай Минков удари греда преди почивката, а..

публикувано на 01.08.24 в 23:00

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Отличиха волейболни шампионки с почетна значка на Пловдив

Пловдивските общински съветници решиха единодушно със званието „Почетна значка на Пловдив“ да бъдат отличени три пловдивски състезателки от националния отбор на България по волейбол до 18 годишна възраст, който спечели титлата на приключилото Европейско първенство за девойки.  Званието се присъжда на Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена..

публикувано на 01.08.24 в 10:10

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07