Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници алармират за проблем до Скобелева майка

Това би засегнало между 400 и 500 работни места, като достъпът до тях в момента се осъществява през въпросния частен имот, предупреждават общинските съветници

Строеж в частен имот до Скобелева майка спира достъпа на стотици работещи в Източната индустриална зона – алармират  пловдивските общински съветници от ПП-ДБ.

Според тях това ще затрудни трафика и достъпа на значителен брой служители до техните работни места. Сигналът  до съветниците е изпратен от граждани, засегнати от планираната инвестиционна инициатива. 

Съгласно уведомление до кмета на район “Източен“ фирмата, собственик на имота, планира да стартира проекта в периода от 22 до 30 април, като това ще доведе до блокиране на достъпа до десетки дружества и предприятия в зоната.  

Проблемът ще засегне между 400 и 500 работни места, като в момента  достъпът до тях в момента става през въпросния частен имот, твърди Борислав Матеев от ПП-ДБ.  По този повод,  групата съветници отправят два основни въпроса към общинската администрация:

- Какви мерки са предприети за осигуряване на транспортен достъп към предприятията до инвестиционния обект?

- Планират ли се действия за гарантиране на безопасността на движението и предотвратяване на транспортни инциденти,  поради  натовареността на ключовия транспортен възел до проекта?

От ПП-ДБ очакват отговори до следващата общинска сесия. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46-годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков - 25-годишен от София и 40-годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации в родните си градове, но съдът реши да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да..

публикувано на 30.04.24 в 16:00

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 30.04.24 в 15:55

Оставиха в ареста турския шофьор, пренасял дрога за милиони левове

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което турски шофьор на камион е задържан под стража заради пренасяне на наркотик.  Шофьорът е задържан на 19 април тази година на граничния пункт Капитан Андреево. При проверка в матраците, които камионът пренася, са откррити пакети с общо близо 402 килограма хероин за..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

Катастрофа с две коли и камион блокира по обяд трафика по АМ "Тракия"

Пътен инцидент на 84-я километър на магистрала „Тракия“ в платното в посока Бургас затрудни движението по обяд днес. Сблъскали са се два леки и един товарен автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Няма сериозно пострадали. За час и половина в района на катастрофата се образува тапа в платното за..

обновено на 30.04.24 в 14:49