Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца изпълняват опасни каскади върху кран в "Прослав"

| обновено на 16.04.24 в 15:07

В група за забелязани случки и събития в Пловдив се разпространява информация от разтревожен гражданин, който алармира за деца, покатерили се на опасно висок строителен кран. 

От публикацията и приложените снимки става ясно, че това се е случило  в запустял строеж в изоставения комплекс "Слънчогледи" в кв. Прослав.  В коментара си мъжът пише, че тази гледка е почти ежедневна, а на подадените от него сигнали към полиция няма никаква реакция. 

След множеството остри отзиви от други граждани, които потвърждават че също са редовни свидетели на на опасното зрелище, от администрацията на район „Западен“ отговарят, че са предприели мерки за издирване на отговорните собственици на строежа, но тъй като това ще отнеме време, засега могат само да апелират към родителите да предпазят децата си, като им забранят да влизат там. 

Пред Радио Пловдив кметът на район „Западен“ Тони Стойчева обясни, че още преди три дни са сигнализирани за този проблем, но на този етап не може да се направи почти нищо съществено, защото собственика на обекта е неоткриваем, а по данни към момента се знае, че дори е фалирал.

„За съжаление строежът е без инвеститор към момента и ще отнеме време, за да намерим отговорните за него собственици. Ще обърнем внимание на полицията да се отзовава на сигналите. Призоваваме родителите да предупредят децата за опасността да влизат в този имот.“

Проведени са разговори с районното полицейско управление с молба техни патрули да извършват чести обиколки на мястото. Постигнато е споразумение общинска охрана, чийто екипи да дежурят там и недопускат деца да навлизат в опасния строеж, добави Тони Стойчева. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".  В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие..

публикувано на 30.04.24 в 11:12

Нов предавател излъчва програмата на Радио Пловдив в Асеновград

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

публикувано на 30.04.24 в 10:49

Младежката структура на БСП - Пловдив с нов председател

Стефан Георгиев е новият председател на младите социалисти в Пловдив, избран единодушно.  От БСП – Пловдив, уточняват, че той досега е бил организационен секретар на структурата.  22-годишният социалист изучава финанси и работи като търговски представител в сферата на образованието.  На последните местни избори Стефан Георгиев бе кандидат за..

публикувано на 30.04.24 в 10:23

Последен ден за данъчните декларации

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчна декларация и плащанията по нея.   Данни за доходите си подават всички, които са се възползвали от данъчното облекчение за родители, имат хонорари или доходи от наем, както и други дейности.  Ако срокът се пропусне има санкции – те са различни и могат да бъдат само предупреждение, но за  дължимия..

публикувано на 30.04.24 в 10:10

Днес е Велики вторник

На Велики вторник църквата споменава Притчата за десетте девици. Вечерта след залез слънце на Велики вторник е третата поред и последна вечер, в която се отслужва литургията „Последование на Жениха“. След влизането в Eрусалим Исус Христос проповядва в храма и разказва Притчата за десетте девици на своите ученици. В нея се казва, че пет от девиците..

публикувано на 30.04.24 в 07:58