Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на кариерата и Демо ден в Аграрния университет

| обновено на 17.04.24 в 06:39

Ден на кариерата ще се проведе в Аграрния университет в Пловдив от 10 до 14 часа днес. Ежегодната проява дава възможност за директен контакт между бизнеса, академичната и студентската общност. Новите контакти между тях са предпоставка за бъдещи партньорства и наемане на кадри в производствота. 

Свои стажантски програми и работни позиции ще представят компании, институции и работодателски организации, както и Факултетът по растителна защита и агроекология на Аграрния университет. В рамките на Деня на кариерата работодателите се срещат със студентите и разговарят с тях в неформална атмосфера.

Също днес в АУ-Пловдив ще има Демо ден и обучение по растителнозащитни лозарски практики в учебно-опитната база в село Брестник. Обучението е предназначено за земеделски производители, лозари, винари, агрономи, професионалисти, студенти, преподаватели и е безплатно. Проект #AgroDigiRise е съфинансиран от Европейския съюз в рамките на програма “Цифрова Европа”.





По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Клисура почетоха героите на Априлското въстание

Клисура е гордост, достойнство, копнеж и ентусиазъм. Непоклатима решимост срещу несвободата, потисничеството и безправието. Това каза в словото си по повод 148 години от избухването на Априлското въстание служебният министър-председател Димитър Главчев. Той прие почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "20 април" в града. Десетки..

публикувано на 30.04.24 в 22:39

Пътен инцидент с кмета на Кричим

Кметът на Кричим Атанас Калчев е невредим след тежката катастрофа, която стана с неговия служебен автомобил. Във фейсбук профила си той е качил снимки от инцидента. На тях се вижда, че автомобилът му е силно смачкан . След удар отзад от товарен автомобил колата на кмета се е блъснала в друг автомобил. Калчев пояснява, че по време на инцидента колата е..

публикувано на 30.04.24 в 21:16

2000 лв парична гаранция за Капитана, блъснал жена

Гаранция в размер на 2000 лв. Тази мярка определи Окръжният съд в Пловдив за рокера Иван Капитана, който причини средна телесна повреда на жена, след като седна зад волана с 3,3 промила алкохол в кръвта. Рокерът е признал вината си и по двете обвинения - за управлението след употреба на алкохол и за причинената телесна повреда.

публикувано на 30.04.24 в 17:19

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46-годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков - 25-годишен от София и 40-годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации в родните си градове, но съдът реши да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да..

публикувано на 30.04.24 в 16:00