Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети опит за старт на делото „Дебора“ в Пловдив

В Районния съд в Пловдив следобед предстои трети опит за старт на делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. Миналия месец то бе отложено поради отсъствие на адвокатите на Георгиев, а по-предния път – заради върнатия на прокуратурата за поправка обвинителен акт спрямо него. 

Делото „Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод.  Тъй като ход на процеса в края на март не бе даден, 26-годишният Георги Георгиев остана в ареста. 

Спрямо него са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.  

Жестокото престъпление бе извършено в края на юни миналата година, но придоби широк обществен отзвук месец по-късно. Тогава се разбра, че насилникът е бил задържан за кратко и освободен от старозагорския съд, чийто състав преценил, че извършеното е само "лека телесна повреда". На 31 юли Георгиев вече бе задържан за постоянно в ареста.  

Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите групи от парк „Вельова баня” до площад „Н. Гяуров” в центъра на Велинград. Там ще е официалното..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се обединили в един пожар, който обхваща голяма площ между село Михилци и Хисаря. Това съобщи пред Радио..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това..

обновено на 13.07.24 в 09:10

В Пловдив започва програма „Зелена Култура – Зелен Град“

От пловдивския район „Тракия“ започва серия инициативи, посветени на зеления стил на живот, устойчиво потребление и културно обогатяване на жителите и гостите на Пловдив.  Събитията ще се провеждат ежемесечно през юли, август и септември в различни райони на Пловдив. Всяко издание ще се фокусира върху конкретна тема от сферата на екологията и..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Теснолинейката пътува с ретро вагони от Септември до Цветино

Днес и утре отново пътува атракционен влак по теснолинейката от гара Септември през Велинград до родопската гаричка Цветино. От БДЖ припомнят, че влакът се движи всяка събота и неделя през този месец и предлага незабравимо пътуване на любителите на ретро изживяванията.  Композицията на влака включва два ретро вагона, един стандартен пътнически вагон и..

публикувано на 13.07.24 в 09:09