Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистиха част от брега на река Девинска за Деня на земята

Снимка: smolyan.bgvesti.net

Близо 150 кг. отпадъци, разчистване на падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част, събраха 25 малки и големи участници в ежегодната акция по почистването на градската част на реката.

 Организатори на инициативата са Община Девин, Клубът по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД, представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Смолян, местното Ловно-рибарско дружество, служители и доброволци. 

Ежегодното почистване на река Девинска се осъществява всяка пролет, като тази година е точно навреме за предстоящите квалификации и състезания за новия сезон. 

Риболовната зона „Хвани, пусни“ в града ще посрещне в почистения участък 44 риболовци от цялата страна за Trout Cup Devin 2024, организиран на 27-28 април. Трасето ще бъде домакин и на Световното първенство по улов на пъстърва с естествена стръв през 2025 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Момчето, оцеляло след инцидента с мълния в Балкана, е добре

Оцелялото при инцидента в Стара планина 13-годишно момче е в добро състояние. Това съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Детето беше докарано в здравното заведение с линейка от Карлово, след свалянето му от планината с хеликоптер на Авиобаза Крумово. ПСС:..

публикувано на 23.07.24 в 09:27

Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав

Дело в Административен съд Пловдив този следобед ще гледа жалбата на Ели Корбетова срещу проведено общо събрание на Горнослав в началото на месеца. На него жителите решиха да не допускат концесия на кариера над Горнослав, за фирма „Запрянови-03“.  В началото на месеца 50 от участващите в събранието 53 жители с право на глас гласуваха „против..

обновено на 23.07.24 в 08:14

Жълт код за валежи и гръмотевици важи за 21 области

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 21 области на страната за днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен,..

публикувано на 23.07.24 в 07:12

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, оцелялото дете е в УМБАЛ "Св. Георги"

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите.  Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00