Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пророчеството на Звездата" ще има премиера в Пловдив

| Интервю

В Световния ден на книгата и авторското право говорим за ново издание, с автор от Пловдив: „Пророчеството за Звездата“ -  на Силвия Павлова.

Тази книга разказва за най-новите археологически  и исторически доказателства за Исус Христос, за последната седмица от живота на Спасителя. Авторката ще представи премиерно книгата тази сряда, на 24 април, в литературния салон на читалище "Алеко Константинов".

В навечерието на Великден Силвия Павлова представя книгата, която дава отговор на 204 въпроса, структурирани в 24 глави. 

Към момента на издаването, Силвия Павлова е изучавала Библията повече от 30 години. Познанията й върху Божието Слово се съчетават с дългогодишния й любителски интерес към библейската археология, история и география. 

Силвия и екипът й издирват всички налични археологически артефакти, открити към септември 2023 г., които имат отношение към последната една седмица от земния живот на Исус Христос. Последващият етап на проверка на тези артефакти, съпоставяне на информация от различни източници, становища на археолози през различни времеви периоди - валидира изложената в книгата информация. 

В допълнение към книгата през 2023 г. екипът на Силвия Павлова създава и видео материали, които допълнително онагледяват изложената информация.

Целият процес по създаване на книгата, която също е изключително богата на илюстрации и карти, отнема една година.

За автора: Силвия Павлова, образователен ценз MBA CMC, е основател на PropTech Bulgaria  seeproptech - организации, опериращи в сектора на дигиталните технологии за строителството и недвижимите имоти (PropTech) в България и Централна и Югоизточна Европа.

Силвия Павлова е международен стартъп ментор на MBA студенти, които искат да поемат по пътя на предприемаческото развитие. В продължение на 8 години тя е била ментор на стартъпи от Великобритания, Гърция, ОАЕ, България, Австрия.

Силвия придобива своята MBA степен в OUBS, Великобритания, през 2013 г. Завършила е MBA, която се нарежда в топ 1 % на най-добрите MBA програми в света. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В "Срещите" - за не/възможното бъдеще

Тази събота "Срещите" ви предлагат разговор по книгата на британския журналист Хеймиш Макрей "Светът през 2050 година". Събеседник е журналистът и създател на "Дигитални истории" Георги Караманев. Как ще изглежда светът през 2050 година? Какво влияние ще окажат на нашето глобално общество сложните сили на промяната – демография, околна среда,..

обновено на 24.08.24 в 09:10

Античният театър събира опера и оперета в грандиозна гала

Спектакълът-калейдоскоп „Viva l`operetta, viva l`opera“ ще бъде представен на Античния театър. Участниците предлагат на публиката романтична разходка във Венеция, посещение на бал в Савоя или из бохемските улици на Монмартър с обединяващите теми в оперетни шедьоври и оперни класики под диригентската палка на музикалния директор на Виенската..

обновено на 24.08.24 в 07:33

„(Едно)временно“ графика и масло на Симона Благоева

Първа самостоятелна изложба открива в родния си град Пловдив младата художничка Симона Благоева. Експозицията е озаглавена „(Едно)временно“ и съдържа цикъл графика и маслени картини. Изложбата е подредена в Галерия „Арсенал“ на ул. „Магура“ № 4 в Квартала на творческите индустрии „Капана“. Симона Благоева очаква своите приятели и тези на..

публикувано на 23.08.24 в 08:44

Изложба в Пловдив по случай Деня на независимостта на Украйна

В Музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Пловдив се открива изложба на украинска художничка Оксана Стратийчук . Експозицията е под мотото „Пейзаж и натюрморт“ и е посветена на Деня на независимостта на Украйна, който се чества 24 август.  Проявата е под патронажа на почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и Посолството на..

публикувано на 23.08.24 в 07:48

Тракийският храм от III век пр. Хр. ще бъде експониран

" Тракийски храм от III век преди Христа ще експонираме в Пловдив. Това е уникален обект за България, който няма аналог по нашите предели.", смята директорът на РАМ Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов . Той поясни, че разкопките на Голямата могила, в район Южен, с височина 12 метра са продължили три години.  Кметът Костадин Димитров каза, че за..

публикувано на 22.08.24 в 11:11